Sabiedrība

Pēc bruņoto spēku mācībām Ropažu novadā vietējie iedzīvotāji ziņo, ka mežā atrodami līdz šim neredzēti objekti

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pēc bruņoto spēku mācībām Ropažu novadā vietējie iedzīvotāji informēja, ka mežā atrodami līdz šim neredzēti objekti - desmitiem čaulīšu no mācību munīcijas, kā arī neizšautas patronas, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Pēc bruņoto spēku mācībām Ropažu novadā vietējie i...

Sēņotājs Ropažu novada mežā atradis kaudzi mācību munīcijas. Viņa uzņemtajā attēlā redzams, ka blakus atradušās arī vēl neizmantotas patronas - pirmdien, kad LTV apmeklēja šo vietu, tās jau bija pazudušas un nekur tuvumā to nebija.

Uzņēmumā "Rīgas meži", kas pārvalda šo teritoriju, informēja: jā, šeit bija mācības un tās tika saskaņotas. Meža apsaimniekotājs paziņoja, ka vienošanās vienmēr bijusi tāda: mežs jāatstāj tādā veidā, kādā tas bijis pirms mācībām. Atkritumus atstāt nedrīkst.

Mācības šajā vietā beidzās pirms nedēļas. Un līdz šim nav bijis gadījuma, ka teritoriju pēc šāda pasākuma atstātu nesakoptu. "Rīgas meži" norāda: sadarbība ar nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un zemessardzi vienmēr bijusi pozitīva.

Šoreiz bruņotie spēki atteicās sniegt interviju Latvijas televīzijai un nepaskaidroja, kādas mācības notikušas un kā parasti tiek organizēta meža sakopšana. LTV saņēmusi tikai rakstisku atbildi, ka teritorijas pēc mācībām tiek sakoptas.