Jakovičam un Šteinbergam sāpīgi zaudējumi Spānijas ACB mačos
foto: Club Basquet Coruña
Ingus Jakovičs ļoti atzīstami iesācis sezonu Eiropas spēcīgākajā nacionālajā čempionātā.
Basketbols

Jakovičam un Šteinbergam sāpīgi zaudējumi Spānijas ACB mačos

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolisti Ingus Jakovičs un Mārcis Šteinbergs svētdien guva attiecīgi desmit un sešus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) otrās kārtas spēlēs, viņu pārstāvētajām komandām piedzīvojot zaudējumus.

Jakovičam un Šteinbergam sāpīgi zaudējumi Spānijas...

ACB jaunpienācēja "Coruna" viesos ar 72:80 (19:12, 12:26, 17:22, 24:20) zaudēja "Gran Canaria". Jakovičs laukumā pavadīja 18 minūtes un 25 sekundes, realizēja vienu no trīs divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus divus soda metienus, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-7) un tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem. Viesiem pa 13 punktiem guva Gorans Huskičs un Junjo Barreta, bet 11 rezultatīvas piespēles un četri punkti bija Brendonam Teiloram. Uzvarētājiem 13 punktus guva Nikolass Brusino.

Tikmēr Manrezas "Baxi" izbraukumā ar 80:84 (25:18, 13:26, 23:18, 19:22) atzina "Girona" pārākumu. Šteinbergs, laukumā pavadot 14 minūtes un 15 sekundes, ar 100% precizitāti izpildīja vienu divpunktu metienu un soda metienu, realizēja vienu no trīs tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz kļūdījās, bloķēja vienu metienu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, tika pie negatīva +/- rādītāja (-11) un četriem efektivitātes koeficienta punktiem. Manrezas komandā pa 16 punktiem guva Deriks Elstons un Kemerons Hants, bet desmit punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Emanuelam Katem. Mājiniekiem 19 punktus guva Mindaugs Sušinsks un 18 pievienoja Ike Iroegbu.

Rodions Kurucs sestdien izcēlās ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām un palīdzēja viņa un Artūra Kuruca pārstāvētajai Mursijas UCAM mājās ar rezultātu 89:83 pārspēt "Bilbao". Visās trīs latviešu pārstāvētās komandas sezonas pirmajos divos mačos iekrājušas bilanci 1-1.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempioni kļuva Madrides "Real", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja Mursijas UCAM.