Kreipāns šķetina Stambulas “Galatasaray”. 5 lietas, kas jāzina par Turcijas slavenāko komandu
foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock/ Vida Press
Īsi pirms došanās uz Rīgu Viktors Osimens, kura vērtība pēc "Transfermarkt" datiem ir 100 miljoni eiro, iedzīvojās muguras savainojumā.
Futbols

Kreipāns šķetina Stambulas “Galatasaray”. 5 lietas, kas jāzina par Turcijas slavenāko komandu

Anatolijs Kreipāns

Jauns.lv

Futbola klubs no Galatas pils – tā varētu tulkot titulētākā Turcijas futbola kluba “Galatasaray” nosaukumu (Galata – vēsturisks Stambulas rajons, saray – pils turku valodā). Tieši ar šo komandu pirmo spēli savā laukumā – šoreiz tas būs Daugavas stadions Rīgā – UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā aizvadīs Latvijas čempione RFS komanda.

Kreipāns šķetina Stambulas “Galatasaray”. 5 lietas...

24 Turcijas čempiona titulu (visvairāk no visiem), 18 reizes iegūts Turcijas kauss, 17 reizes Superkauss un tieši “Galatasaray” ir pirmā un joprojām vienīgā Turcijas komanda, kas ieguva kādu no Eiropas kausiem – 2000. gadā “Galatasaray” ieguva UEFA kausu (tagadējā Eiropas līga; finālā pēcspēles 11 sitienu sērijā ar 4:1 pārspēts Londonas “Arsenal”) un vēlāk arī Superkausu (ar 2:1 pārspēts Madrides “Real”). Pagājušajā sezonā “Galatasaray” sasniedza Turcijas Superlīgas rekordu – 102 punkti čempionāta spēlēs. 

Jauno sezonu slavenākais Turcijas futbola klubs sāka ar sešām uzvarām pirmajās sešās spēlēs Turcijas Superlīgā. UEFA Čempionu līgas play-off kārtā divu spēļu summā nācās piekāpties Šveices čempionam Bernes “Young Boys”, bet UEFA Eiropas līgas pamatturnīru “Galatasaray” sāka ar 3:1 uzvaru savā laukumā pār citu RFS konkurentu Grieķijas čempionu Saloniku PAOK.  Par “Galatasaray” popularitāti liecina kaut vai tikai tas, ka kluba veikalu tīklā ir 88 veikali un tikai Stambulā vien tie ir 36… 

Ko būtu interesanti zināt par Stambulas “Galatasaray”?

Nākamā lapa: No izgāztuves līdz futbola virsotnēm