Latvijas spīdvejistiem Biķernieku trasē desmitā un 16.vieta pasaules junioru čempionāta otrajā posmā
foto: LETA
Latvijas spīdvejists Francis Gusts.
Citi sporta veidi
2024. gada 6. septembrī, 22:21

Latvijas spīdvejistiem Biķernieku trasē desmitā un 16.vieta pasaules junioru čempionāta otrajā posmā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sportists Francis Gusts piektdien Biķernieku trasē Rīgā pasaules junioru (U-21) čempionāta spīdvejā (SGP2) otrajā posmā ieņēma desmito, bet Ņikita Kauliņš - 16.vietu, ziņo sacensību organizatori.

Latvijas spīdvejistiem Biķernieku trasē desmitā un...

Savā pirmajā braucienā Gusts U-21 ieņēma trešo vietu, nopelnot vienu punktu, bet ar īpašo ielūgumu sacensībās startējošais Kauliņš savā pirmajā braucienā palika bez punktiem.

Otrajā braucienā Gusts pēc cīņas pirmajā līkumā iekārtojās otrajā pozīcijā, tajā arī sasniedzot finišu un savam rezultātam pievienojot vēl divus punktus, bet Kauliņš vēlreiz finišēja ceturtais.

Trešajā braucienā Gusts pēc starta aizbrauca kā ceturtais, tomēr cīņā izdevās pacelties vienu vietu augstāk. 

Ceturtajā braucienā Gusts jau pēc starta iekārtojās trešajā vietā, tajā arī nobraucot visus četrus apļus un nopelnot vēl vienu punktu.

Noslēdzošajā pamatsacensību braucienā Gusts no ārmalas iekārtojās trešajā vietā, tomēr kritienu piedzīvoja brits Leons Flints, un brauciens tika apturēts. Atkārtotajā braucienā latvietim izdevās sasniegt otro vietu, pēc četriem braucieniem sakrājot septiņus punktus.

Lai gan septiņus punktus bija sakrājuši vairāki sportisti, pusfinālā no viņiem iekļuva tikai dānis Mikels Andersens, kuram bija augstvērtīgāks rezultāts izcīnītajās vietās, bet Gusts Latvijas posmu noslēdza desmitajā pozīcijā.

Kauliņš arī atlikušajos divos braucienos pie punktiem netika, sacensības noslēdzot 16. vietā.

"Pietrūka viens punkts. Šī nebija mana labākā diena, trasē man vēl bija ātrums, varbūt ne labākais, bet tie starti... Tie šodien bija katastrofāli, kamdēļ arī rezultāts nav tāds, uz kādu cerēju," pēc finiša teica Gusts, kurš priecājās par daudzajiem līdzjutējiem tribīnēs.

Labāko astotniekā iekļuva ukrainis Nazars Parnickis ar 14 punktiem, 13 punktus sakrāja polis Sebastians Šoštaks, bet pa 11 punktiem tika polim Jakubam Kravčikam, norvēģim Matiasam Pollestadam un dānim Bastianam Pedersenam, bet pa deviņiem punktiem - polim Viktoram Pžijemskim un zviedram Kasperam Henriksonam, bet pēdējo pusfināla vietu ar septiņiem punktiem sasniedza Andersens.

Pirmajā pusfinālā pirmās divas vietas ieņēma Parnickis un Pžijemskis, iekļūstot finālā.

Otrajā pusfinālā lielisks starts padevās Kravčikam, bet aiz viņa pirmajā līkumā kritienu piedzīvoja gan Šoštaks, gan Pedersens, sacensību tiesnešiem lemjot par poļa izslēgšanu no atkārtotā starta.

Arī atkārtotajā braucienā startā vēlreiz ātrākais bija Kravčiks, stabili veicot visus četrus apļus un iekļūstot finālā. Otro vietu uz finālu dāņu duelī izcīnīja Andersens.

Finālā uzreiz pēc starta pirmo līkumu izbraukt nespēja Kravčiks, piedzīvojot kritienu un izstājoties no cīņas par uzvaru.

Atkārtotajā startā ātrākais bija Parnickis, kuram cieši aizmugurē sekoja 16 gadus vecais Andersens. Sportisti vairākas reizes bija tuvu kontaktam, tomēr līdz pat pēdējam aplim vietu izkārtojums nemainījās, līdz brauciena priekšpēdējā līkumā Andersenam izdevās apsteigt Ukrainas spīdvejistu. Dānis gan izejā no šī līkuma nenovaldīja savu motociklu, ietriecoties barjerās, savukārt ukrainim Parnickim izdevās svinēt savu pirmo panākumu šāda mēroga sacensībās.

Otrā vieta finišā tika Pžijemskim, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa kritienu piedzīvojušais Andersens.

"Esmu ļoti priecīgs, ka man Rīgā izdevās izcīnīt uzvaru SGP2," pēc finiša teica uzvarētājs.

"Mēs parādījām lielisku cīņu ar Andersenu, turklāt tā nebija tikai cīņa startā un pirmajā līkumā, bet mums izdevās arī apmainīties pozīcijām un veikt traku braucienu," teica Parnickis.

Abi mājinieku rezervisti - Damirs Fiļimonovs un Artjoms Juhno pie braukšanas netika.

Arī jūnija vidū Zviedrijā notikušajā pirmajā posmā Gusts bija desmitais. Pasaules junioru čempions tiek noskaidrots trīs posmos, un pēdējais no tiem 27.septembrī notiks Polijas pilsētā Toruņā.

Sestdien turpat Biķerniekos notiks spīdveja "Grand Prix" jeb pasaules čempionāta sezonas devītais posms.