Bravūrīgais meksikāņu basketbolists nievājoši izsakās par Eiropas basketbolu un dabū pamatīgu pērienu
foto: AP/Scanpix
31 gadu vecais Huans Toskano-Andersons 2022. gadā ar Goldensteitas "Warriors" kļuva par NBA čempionu. Ārpus NBA un G līgas līdz šim viņš spēlējis vien Meksikas un Venecuēlas klubos.
Basketbols
2024. gada 16. septembrī, 12:50

Bravūrīgais meksikāņu basketbolists nievājoši izsakās par Eiropas basketbolu un dabū pamatīgu pērienu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

ASV dzimušais, bet Meksiku pārstāvošais basketbolists Huans Toskano-Andersons pēdējās nedēļas laikā daudz biežāk nekā iepriekš nonācis Eiropas basketbola mediju uzmanības centrā ar saviem izteikumiem par basketbolu.

Bravūrīgais meksikāņu basketbolists nievājoši izsa...

Vispirms Toskano-Andersons pēc Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Starpkontinentālā kausa pirmajā spēlē izcīnītās uzvaras pret Dienvidamerikas čempioni “Quimsa” no Argentīnas izteicās, ka, G līga (NBA attīstības līga) otrā spēcīgākā pasaulē aiz NBA. “Mēs vēlamies nodot skaļu vēstījumu. Esmu pārliecināts, ka G līga ir otrā labākā līga pasaulē, un mēs to gribam pierādīt.” ASV komanda Argentīnas vienību apspēlēja 78:65 un, iespējams, gaidīja, ka turpinās uzvaru sēriju visa turnīra garumā.

Toskano-Andersona izteikumus pamanīja daudzi basketbola eksperti un spēlētāji, kuri nekautrējās norādīt, ka Oklendā dzimušajam 2022. gada NBA čempionam diez vai ir taisnība. Kategoriski pret šo viedokli iebilda viens no Francijas čempionāta un ULEB Eirolīgas labākajiem spēlētājiem, savulaik NBA un tās attīstības līgā uzspēlējušais amerikānis Maiks Džeimss.

G līgas komanda ne bez pūlēm iekļuva finālā, jo izšķirošajā apakšgrupas spēlē ar 76:74 pieveica Austrālijas un Okeānijas reģiona vienu no spēcīgākajām komandām Tasmānijas “JackJumpers”.

Finālā FIBA Čempionu līgas uzvarētājo Spānijas komanda Malagas “Unicaja” pārliecinoši pieveica G līgas apvienoto komandu  ar rezultātu 79:68 (22:17, 16:15, 19:12, 22:24).

Spāņu vienībā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Dilans Osetkovskis, bet pa 13 punktiem guva Jankuba Sima un Tailers Kalinoskis. Pretiniekiem 28 punktus guva Džordans Boudens.

Šajā mačā Toskano-Andersons, kurš savulaik spēlējis arī Meksikas izlasē, kāda minūtes pārtraukuma laikā nekautrējās visai nievājoši izteikties par Eiropas basketbolistiem, neraugoties uz to, ka viņa komanda atradās iedzinējos: “Mēs esam labāki par šo. Mūsu sapnis nav spēlēt d*da ACB, mūsu sapnis nav spēlēt s*da Eirolīgā – mūsu sapnis ir spēlēt NBA un pelnīt miljonus, simtiem miljonus dolāru. Tas, ko viņi šobrīd pret mums dara, ir nepieņemami!”

Pēc spēles, saņemot kritiku par šiem izteikumiem, kādreizējais “Goldensteitas “Warriors” uzbrucējs skaidroja, ka ar šiem vārdiem tikai centies motivēt savu komandas biedrus.

Viens no Telavivas “Maccabi” gaidāmās sezonas līderiem Džordans Loids, kurš pats sevi sauc par G līgas līmeņa atbalstītāju, aicinājis Toskano-Andersonu nenoniecināt citās līgās spēlējošos basketbolistus, ko meksikānis, pēc paša domām, neesot darījis, jo apzinās, cik prasmīgi basketbolisti tur spēlē. Savā uzrunā viņš izmantoja faktu, ka viņa komandas biedri turpina sapņot par karjeru NBA, kas ir arī viņu šā brīža vienīgais mērķis.

Pirms tam spēlē par trešo vietu Tasmānijas "JackJumpers" ar 80:75 uzveica Beirūtas "Al Riyadi", bet mačā par piekto pozīciju Luandas "Petro" ar 70:64 bija pārāka pār Santjago del Estero "Quimsa".  FIBA Starpkontinentālā kausa izcīņa, kurā piedalījās seši reģionālajās sacensībās uzvarējušie klubi, notikusi 34 reizes. Titulētākā komanda ar piecām uzvarām ir Madrides "Real".