Daugaviņš: konkurence par vietu sastāvā ir kļuvusi ļoti nopietna
foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.
Hokejs
2024. gada 1. septembrī, 22:11

Daugaviņš: konkurence par vietu sastāvā ir kļuvusi ļoti nopietna

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlasē konkurence par vietu sastāvā pēdējos gados ir kļuvusi nopietnāka, sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Daugaviņš: konkurence par vietu sastāvā ir kļuvusi...

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti Rīgā izcīnīja ceļazīmi uz 2026. gada Milānas un Kortīnas olimpiskajām spēlēm, izšķirošajā mačā ar 5:2 pārspējot Franciju.

"Uzvarēt spēli mājās un tikt uz olimpiskajām spēlēm, četru gadu darbs izšķiras vienā dienā - tie ir tie momenti, kas jāizbauda kā hokejistam. Spēlēt atbildīgas spēles un spēlēt tik labi ir pierādījums, ka mēs mākam un varam, bet galvenais ir arī ticēt sev," teica Daugaviņš.

Francija izvirzījās vadībā jau 21.sekundē, kad pēc Aleksandra Teksjē piespēles ripu tukšā vārtu stūrī raidīja Šarls Bertrāns. Daugaviņš izcēla, ka pārliecība, ka maču izdosies uzvarēt nevienā brīdi pēc ielaistajiem vārtiem nepazuda.

"Jā, varbūt tie pirmie vārti, nedaudz drebulīti uzsita, bet pārliecība bija. Jo vienkāršāk spēlējām vidējā zonā, jo labāk. Citreiz tik ilgi turējām ripu, ka viņiem nebija spēka vairs. Jo ilgāk spēlē uzbrukuma zonā, jo grūtāk," turpināja uzbrucējs. "Tagad pusotru gadu jāmauc, lai izdzīvotu līdz Olimpiādei," piebilda Daugaviņš.

Daugaviņš izcēla, ka jaunie hokejisti, kuri tiek iekļauti starp Latvijas izlases kandidātiem, palīdz spēlēt labāk arī pieredzes bagātākiem hokejistiem.

"Kādas darba spējas ir jaunajiem džekiem, kuri nāk iekšā izlasē! Viņi mūs stumj uz priekšu. Konkurence par vietu sastāvā ir kļuvusi ļoti nopietna, un tas padara mūs visus labākus. Treniņos spēļu ātrumi un kontakts ir grūti, bet tad tu iznāca laukumā un kļūst vieglāk," stāstīja Daugaviņš.

Latvijas izlases kapteinis spēlēja vienā uzbrucēju trijniekā ar Rodrigo Ābolu un Rūdolfu Balceru. Daugaviņš turnīru noslēdza ar četrām rezultatīvām piespēlēm, Ābols iekrāja četrus (2+2) punktus, Balcers tika pie viena vārtu guvuma.

"Nav arī tā, ka esmu lēnākais, bet mani maiņas biedri ir NHL klases hokejisti, jauni un jaudīgi. Man ir vienkārši jāatrod veids, kā laukumā padarīt viņu dzīvi nedaudz vieglāku, cīnīties par ripām kaut kur stūros. Vairs nav tie jaudīgie caurgājieni kā gribētos, bet varu mēģināt spēlēt ar spēku stūros un vārtu priekšā. Arī palīdzēt vairākumā," skaidroja hokejists.

Pēc neatkarības atjaunošanas Latvijai šis bija devītais kvalifikācijas turnīrs, sešas reizes nodrošinot dalību olimpiskajās spēlēs. 2026.gada olimpiskajās spēlēs hokeja turnīrs norisināsies Milānā.