Uztura speciāliste pastāsta, kā vairāk ēst veselīgos dārzeņus, ne tikai "tomātiņu un gurķīti"
foto: Shutterstock
Diētas

Uztura speciāliste pastāsta, kā vairāk ēst veselīgos dārzeņus, ne tikai "tomātiņu un gurķīti"

Kristīne Sēnele

"100 Labi padomi Par veselību"

Lai ikdienas ēdienkarte būtu veselīga, svarīgi izvēlēties daudzveidīgus dārzeņus un augļus, izmantojot radošu pieeju. Stāsta uztura speciāliste Lizete Puga.

Tiem, kam šķiet, ka nevar būt – mēs tak’ ēdam gan dārzeņus, gan augļus, lūk, daži nepielūdzami un neiepriecinoši skaitļi no Eiropas iedzīvotāju veselības aptaujas, ko Centrālā statistikas pārvalde pie mums veica aptuveni pirms četriem gadiem. Sešu tūkstošu Latvijas iedzīvotāju – tie bija vecumā no 15 gadiem – sniegtās atbildes atklāja, ka vismaz reizi dienā augļus un dārzeņus uzturā lieto tikai aptuveni 40 % aptaujāto. Turklāt piecos gados regulāro ēdāju skaits par dažiem procentiem pat bija sarucis.

Lasi tālāk un uzzini, kā dārzeņus ēst vairāk un daudzveidīgāk:

Nākamā lapa: Ēdam galvenokārt tomātus, gurķus un burkānus