Izbaudi rudeni ar ābolkūku, kuru gribas cept atkal un atkal!
foto: Mi
Ābolu kūka rudens noskaņās
Garšīgi

Izbaudi rudeni ar ābolkūku, kuru gribas cept atkal un atkal!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Kad sevi piesaka rudens un grozā krājas āboli, ir īstais brīdis cept ābolkūku. Šis saldais gardums nav tikai deserts – tā ir bērnības garša, mājas siltuma sajūta un brīdis sev. Ja meklē vienkāršu, bet sirdij tuvu recepti, ābolkūka būs tieši tas, kas vajadzīgs, lai piepildītu māju ar kanēļa un ābolu aromātu.

Klasiskā ābolkūka – vienkārša un aromātiska


Ābolkūka ir viens no tiem desertiem, kas nekad neiziet no modes. Tev pietiks ar pāris olām, sviestu, cukuru, miltiem un āboliem, lai radītu īstu meistardarbu. Svarīgākais – izvēlies sulīgus, viegli skābenus ābolus, kas cepoties kļūs mīksti un piedos kūkai svaiguma niansi. Ja vēlies bagātināt garšu, vari pievienot kanēli, vaniļu vai nedaudz rīvētu riekstu.


Padomi gardai un sulīgai ābolkūkai


Lai ābolkūka izdotos nevainojama, pievērs uzmanību mīklas konsistencei – tai jābūt vieglai, bet ne pārāk šķidrai. Ābolus vari iepriekš apkaisīt ar cukuru un kanēli, lai tie izdalītu sulu un kļūtu mīkstāki. Cep kūku aptuveni 180°C temperatūrā un aptuveni 40 minūtes, līdz tā iegūst zeltainu garoziņu. Pasniedz siltu ar saldo krējumu, saldējumu vai karameļu mērci – īsts gardēžu prieks!


Ābolkūkas burvība – saldā klasika, kas smaržo pēc mājām


Ābolkūka ir rudens simbols, kas vieno ģimeni ap galdu. Tā atgādina, cik maz vajag, lai radītu ko īpašu. Atliek tikai paņemt bļodu, dažus ābolus un atļaut sev izbaudīt brīdi – jo mājas garša sākas ar vienu kūku.