Ābolu kūka rudens noskaņās
Sastāvdaļas
- 300 g nomizotu un kubiņos sagrieztu ābolu
- 125 g sviesta
- 225 g brūnā cukura
- 2 olas
- 225 g miltu
- 2 tējk. cepamais pulveris
- 1 tējk. malta kanēļa
- 2 tējk. muskatrieksta
- 2 ēdk. šķidra medus
Ja apnikušas ierastās ābolu plātsmaizes, pagatavo šādu ābolkūku ar Ziemassvētku garšvielām. To var ēst siltu ar saldējumu vai putukrējumu, bet tā labi garšos arī auksta.
Pagatavošana
1
Sviestu samaisi ar cukuru un maisi vairākas minūtes, tad pievieno olas. Iesijā miltus, cepamo pulveri, garšvielas. Pievieno ābolus. Rūpīgi samaisi.
2
Liec ietaukotā veidnē un cep apmēram stundu 160 grādos.
3
Kad kūka gatava, virskārtu pārlej ar medu.