Klāt vimbu laiks - kā pagatavot šo asakaino, bet izcili gardo zivi
foto: Shutterstock
Garšīgi

Klāt vimbu laiks - kā pagatavot šo asakaino, bet izcili gardo zivi

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Vimba ir sezonāls kārums. Pavasaros tās dodas augšup pa Ventu, Lielupi un Gauju, lai nārstotu, un tad arī ir to ķeršanas laiks. Tā ir ļoti garšīga zivs, un vimbas pagatavošanas iespējas ir bezgalīgas: kūpināšana, cepšana, kotletēs, zupās, kā arī sālīšana vai tartars.

Tomēr jārēķinās, ka tā ir asakaina, tādēļ vienmēr jācenšas atrast lielākus eksemplārus, jo sīkās asaciņas no mazajām zivtiņām izlasīt ir gandrīz neiespējami. No tā gan pasargā arī makšķerēšanas noteikumi – paturēt atļauts tikai tās vimbas, kas garākas par 30 centimetriem.

Lūk, dažas receptes, kā pagatavot vimbu.

Nākamā lapa: Mazsālīta vimba