Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepta vimbas fileja poļu gaumē

Sastāvdaļas
  • 4 vimbas filejas
  • 8 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 1 puravs (baltā daļā)
  • citrons
  • krējums
  • mārrutki
  • sāls, pipari
Kā tradicionālus poļu virtuves ēdienus jāmin biešu zupa, kāpostu tīteņi (kāpostu lapās ievīstīts gaļas un rīsu pildījums), kā arī pierogi (mīklas izstrādājumi, pildīti, piemēram, ar kāpostiem un sēnēm). Taču ja poļu makšķernieks atnes mājās vimbu, tad saimniece to pagatavos šādi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus notīrīt, sagriezt šķēlītēs, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apm. 30 min.
2
Krējumu samaisīt ar mārrutkiem, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Burkānus un puravu sagriezt plānās strēmelītēs. Vimbas fileju pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārliet ar citronu sulu. Uz katras filejas sakārtot dārzeņus, satīt ruletē un sastiprināt ar koka irbulīšiem. Zivs ruletes pārliet ar mērci, pārlikt pie kartupeļiem, samazināt temperatūru līdz 180 grādiem un cept vēl 15 min.
4
Ruletes pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un mērci.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni