Svaigas nātres tavā šķīvī - kā tās pareizi sagatavot un pagatavot
Foto: Shutterstock
Garšīgi

Svaigas nātres tavā šķīvī - kā tās pareizi sagatavot un pagatavot

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Pavasarī pirmās nātres var sākt lasīt, tikko tās izlīdušas no zemes un ir atpazīstamas. Droša pazīme, ka tie ir īstie zaļumi, ir asie dzeļmatiņi, kas kož rokās, tāpēc lasot labāk izmanto cimdus. Nātres pārtikā var izmantot, līdz tās sāk ziedēt.

Tad viss spēks tiek ieguldīts ziedos, tāpēc lapas kļūst stiegrainas un vairs nav tik aromātiskas. Pavisam mazas nātrītes lasi ar visiem kātiņiem. Ja kāti jau kļuvuši cieti, tad labāk ēdienam tos nepievienot.

foto: Shutterstock

Ko darīt ar nātrēm, pirms tās gatavo?

Nātres rūpīgi nomazgā caurdurī, lai ēdienā neiekļūtu smiltis vai sīkie kukainīši, kas jau izlīduši no zemes baudīt saulīti.

Nātrēm uz lapām un stublājiem ir dzeļmatiņi, kas injicē ādā histamīnu un rada dedzinoši sāpīgas sajūtas. Šo nātru pašaizsardzību var neitralizēt ar 3 metodēm:
* noplaucējot;

* sakaltējot;

* saspaidot ar mīklas rulli vai saklapējot ar gaļas āmuriņu, tā iznīcinot dzeļmatiņus.

Turpinājumā - dažas receptes, kā gardi pagatavot nātres:

Nākamā lapa: Nātru un skābeņu zupa