Labākā ķiplokspiede: ko meklēt, lai nekļūdītos pirkumā?
foto: Shutterstock
Ja ir ķiplokspiede, ķiploku nevajag smalcināt ar nazi vai rīvēt ar rīvi; tikai viena rokas kustība, un panākts vēlamais rezultāts. Turklāt rokas paliek tīras!

Labākā ķiplokspiede: ko meklēt, lai nekļūdītos pirkumā?

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Izvēloties ķiplokspiedi veikalā vai internetā, nesteidzies kādu pirkt tikai tāpēc, ka tā iepatikusies. Apskati kārtīgi, izpēti visus plusus un mīnusus, lai nekļūdītos un neiegādātos nekvalitatīvu lietu. 

* Visizplatītākās un pierastākās ir sviras tipa ķiplokspiedes. Lai spiede kvalitatīvi darbotos, tajā nedrīkst būt spraugas starp kausa sienu un spiedošo daļu.

* Apaļā spiede sastāv no 3 elementiem: kolbas sagrieztajiem produktiem, tilpnes ar metālisku griezošo tīklu un presējošās detaļas. Šī spiede nesaspiež ķiploku, bet sagriež to smalkos gabaliņos.

* Interesants modelis ir daudzfunkcionālā spiede, jo to var izmantot ne tikai, lai saspiestu ķiploku, bet arī zaļumu, garšvielu un riekstu smalcināšanai. Tā darbojas ļoti vienkārši – starp rokturiem ievieto produktu un saspiež. Gatavā masa iebirst traukā.

* Lai izmantotu uz virsmas spiežamo ķiplokspiedi, vajadzēs vairāk spēka, nekā darbojoties ar citām, toties šo ir ļoti viegli nomazgāt.

* Ar lielā apjoma ķiplokspiedi uzreiz var sasmalcināt vairāk ķiploku. Traukā liec vairākas ķiploka daiviņas, aizver vāku un griez vāku turp u atpakaļ. Jo ilgāk griezīsi, jo smalkāka būs masa.

foto: Shutterstock

Kam pievērst uzmanību?

1. Kā notiek spiešana uz rokturi – leņķī vai perpendikulāri. Labākais variants ir perpendikulārā spiede, jo ar to ķiploku saspiež lēnām un kārtīgi. Ar leņķa spiedi process ir ātrs un var nebūt tik kvalitatīvs.

2. Pavāri iesaka izmantot ķiploksiedi ar apaļu trauciņu, jo kvadrātveida vai taisnstūra spiedes stūros paliek grūti izņemamas ķiploku daļiņas.

3. Nozīme ir arī trauka ietilpībai – dažās ķiplokspiedēs var ievietot tikai vienu daiviņu. Jo vairāk daiviņu spiedē var ievietot, jo ātrāk varēs saspiest vajadzīgo daudzumu ķiploku.

4. Daudzas ķiplokspiedes ir grūti izmazgāt, tāpēc jāņem talkā birste, zobu bakstāmais, sūklis un citi palīgrīki. Tomēr daži ražotāji ir padomājuši par to, lai atvieglotu tīrīšanu. Pārdošanā ir spiedes, kurām ir speciāli izvirzījumi otrpus preses plātnei, kas iziet caur caurumiņiem un izspiež ķiploku pārpalikumus. Pieejamas arī ķiploksiedes, kuru komplektācijā ir piemēroti tīrīšanas rīki.

Zināšanai

Ja ir ķiplokspiede, ķiploku nevajag smalcināt ar nazi vai rīvēt ar rīvi; tikai viena rokas kustība, un panākts vēlamais rezultāts. Turklāt rokas paliek tīras!