3dienas
14stundas
16minūtes
03sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
foto: Alberto Terenghi/IPA/Sipa USA/ Vida Press
Džeks Nikolsons filmā "Mirdzums" 1980. gadā un viņa dēls Rejs Nikolsons uz sarkanā paklāja 2024. gada oktobrī.
Džeks Nikolsons filmā "Mirdzums" 1980. gadā un viņa dēls Rejs Nikolsons uz sarkanā paklāja 2024. gada oktobrī.
Slavenības

Jā, tas ir Džeka Nikolsona dēls Rejs un uz mata tāds pats šermuļus uzdzenošais smaidiņš. Viss par slavenā aktiera sešiem bērniem

Gerda Ansone

Jauns.lv

Rejs Nikolsons ir sava tēva leģendārā Holivudas aktiera Džeka Nikolsona kopija jaunajā šausmu filmā "Smaids 2".

Jā, tas ir Džeka Nikolsona dēls Rejs un uz mata tā...

Asiņainās šausmu filmas “Smaids” (“Smile”) turpinājumā “Smaids 2” 32 gadus vecajam Rejam Nikolsonam ir otrā plāna loma. Viņš atveido filmu zvaigzni Polu Hadsonu, kurš ir saistīts ar galvenās varones popzvaigznes Skajas Railejas tumšo pagātni. Viņu filmā atveido Naomi Skota.

Rejs dažās ainās demonstrē šermuļus uzdzenošu smaidu, kas atsauc atmiņā viņa tēva, “Oskara” balvas laureāta Džeka Nikolsona leģendāro smaidu un skatienu no citas šausmu filmas – "Mirdzums" (“The Shining”).

Filmas "Smaids" scenārists un režisors Pārkers Finns, kurš ir uzrakstījis eseju par to, ka "Mirdzums" ir viņa visu laiku iecienītākā šausmu filma, intervijā izdevumam "The Hollywood Reporter" izteicies, ka jaunajai filmai iedvesmu smēlies no Stenlija Kubrika slavenā "skatiena".

"Reizēm aktieri atnāk acīmredzami labi sagatavojušies. Var just, ka viņi ir mājās pie spoguļa vingrinājušies, bet citreiz tas prasa mazliet vairāk režisora darba," runājot par smaidīgajiem tuvplāniem, atzinis režisors. "Es uzskatu, ka ir jāsmaida draudzīgi; nevajag pārspīlēt, nevajag sasprindzināt seju. Galvenais ir, kā tu pagriez galvu un cik labi spēj atdalīt smaidu no tā, ko pauž acis un skatiens. Šeit ir mazliet galvas noliekšana, šeit ir slavenais ‘Kubrika skatiens’, mēs zināmā mērā to izmantojām. Tad viss kļūst par kino mākslas instrumentiem."

Intervijā slavenību žurnālam “People” Rejs Nikolsons pastāstījis, ka smaida ainas jaunajā šausmu filmā izpildījis vienā paņēmienā, pat nebijis nepieciešams pārfilmēt epizodi vairākas reizes. Jaunais aktieris atzinis, ka, pavadot visu dzīvi kopā ar tēvu – leģendāro kino zvaigzni, Rejs ir daudz viņu vērojis un no viņa mācījies.

"Mēs esam ļoti atšķirīgi cilvēki," apliecinājis Rejs, kurš ir viens no Džeka sešiem bērniem. "Protams, es viņu mīlu. Viņš ir mans iedvesmas avots. [Bērnībā] es katru vakaru ēdu vakariņas kopā ar tēti. Es viņu pētīju – tā es iemācījos būt tāds cilvēks, kāds esmu. Tāpēc, protams, ka mēs būsim mazliet līdzīgi. Viņš arī ir mans varonis. Es esmu pasaulē laimīgākais bērns."

Viesojoties programmā "CBS Mornings", Rejs sacīja, ka tikpat kā nekad nevaicā tēvam padomus aktiermeistarības jautājumos. "Mēs ar tēti daudz nerunājam par aktiermākslu. Es domāju, ka ir svarīgi atrast pašam savu ceļu," apliecinājis Nikolsons juniors. Runājot par līdzībām, jaunais aktieris atsaucis atmiņā kādu mātes Rebekas Brusāras reiz izteiktu joku. Mamma teikusi: “Rej, tu biji tik skaists zēns, un tad tu sāki līdzināties savam tēvam."

Filma "Smaids 2" pašlaik skatāma kinoteātros.

Džeks Nikolsons un viņa seši bērni: Viss par viņa dēliem un meitām

Džeks Nikolsons ir viens no slavenākajiem aktieriem pasaulē, un viņš ir arī sešu bērnu tēvs, kurus viņam dāvājušas piecas dažādas sievietes.

Filmas "Mirdzums" zvaigzne savu pirmo bērnu, meitu Dženiferu Nikolsoni, sagaidīja 1963. gadā, kad bija laulībā ar Sandru Naitu. Septiņus gadus vēlāk viņš kļuva par tēvu dēlam Kalebam Godāram (52), kuru aktierim dāvāja filmas “Five Easy Pieces” kolēģe Sjūzena Anspaha. 1981. gadā Nikolsons sagaidīja savu trešo bērnu Haniju Holmani (42), kuru pasaulē laida modele Vinnija Holmane, kura meitu vēlāk uzaudzināja viena pati, dzīvojot Dānijā. Džekam Nikolsonam ir arī meita Lorēna un dēls Rejs. Šie bērni viņam ir kopīgi ar aktrisi  Rebeku Brusāru. 1994. gadā kino leģenda kļuva par tēvu jaunākajam bērnam – meitai Tesai Gūrinai (30), kuras mamma ir Dženīna Gūrina. Ar Tesu aktieris bijis atsvešināts lielāko daļu meitas dzīves.

2010. gadā intervijā izdevumam "AARP Magazine" Džeks stāstīja par attiecībām ar Lorēnu un Reju: "Mēs vienmēr esam labi sapratušies. Es vēlos būt iedvesmojošs vai kā citādi labi ietekmēt viņus, neizdarot spiedienu. Šī ir viņu pašu dzīve un viņiem pašiem jāizzina, kas viņi ir,” apliecinājis Džeks. “Es viņiem jau kopš agras bērnības lasīju priekšā grāmatas, es uzskatu, ka tas ir jebkura tēva pienākums. Es bērnus vedu uz vietām, par kurām zināju, ka tās viņiem varētu nepatikt – operu, baletu. Viņiem patīk iet skaitītes sporta spēles kopā ar mani. Viņi ļoti labi jūtas izklaides industrijas pasaulē; viņi ir ļoti pieraduši pie filmēšanas laukumiem."

Nākamā lapa: Dženifera Nikolsone (59): modes pasaules zvaigzne