Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Čenings Tatums: no striptīzdejotāja līdz Holivudas siržulauzējam
foto: CAMERA PRESS/Joanne Davidson / Vida Press
Čenings Tatums un Zoja Kravica – kolēģi, kas kopā arī dzīvē.
Slavenības

Čenings Tatums: no striptīzdejotāja līdz Holivudas siržulauzējam

Zane Pudule, Paula Ivanova

Žurnāls "Kas Jauns"

Pēc sešiem gadiem beidzot oficiāli šķirta Holivudas smukulīša Čeninga Tatuma un aktrises Džennas Devanas laulība. Nu Tatuma fani jau priecājas, ka aktieris atkal varēs svinēt kāzas un pie altāra vest savu jauno izredzēto - Zoju Kravicu.

Čenings Tatums: no striptīzdejotāja līdz Holivudas...

Čenings Tatums ir viens no tiem aktieriem, kuru slavas ceļš ir bijis gan pārsteidzošs, gan iedvesmojošs. No striptīzdejotāja tapis par Holivudas A līmeņa zvaigzni, ar savu harismu un nepārspējamu darba ētiku kļuvis par atpazīstamu aktieri, kas ir iemantojis skatītāju simpātijas visā pasaulē.

Dzīve pirms slavas: no sportista līdz modelim

Tatums dzimis 1980. gada 26. aprīlī Alabamā un audzis vienkāršā darbaļaužu ģimenē kopā ar māsu Peidžu. Agrā bērnībā ģimene pārcēlās uz Misisipi, kur Čenings uzauga lauku vidē. Viņam tika diagnosticēts uzmanības deficīta sindroms un disleksija, kas apgrūtināja mācības skolā. Lai gan viņam nebija akadēmisku panākumu, viņa uzmanību piesaistīja sports. Tatums aktīvi spēlēja futbolu, beisbolu un nodarbojās ar vieglatlētiku, kas viņam palīdzēja iegūt stipendiju Rietumvirdžīnijas koledžā. Tomēr viņš izlēma koledžu pamest un sāka strādāt dažādos gadījuma darbos​. Viens no tiem, ko viņš izvēlējās, bija striptīzdejotāja darbs. 2012. gadā viņš radīja daļēji autobiogrāfisku filmu "Maģiskais Maiks", kas stāsta par viņa pieredzi striptīzdejotāja karjerā, un filma guva milzu panākumus. Tai sekoja arī turpinājums "Maģiskais Maiks XXL"​.

foto: Publicitātes
Tatums filmā "Maģiskais Maiks".
Tatums filmā "Maģiskais Maiks".

No modeļa līdz Holivudas zvaigznei

Pēc striptīzdejotāja karjeras Tatums pārcēlās uz Maiami, kur viņu pamanīja modeļu aģents. Viņa atlētiskais augums un harisma palīdzēja viņam kļūt par pieprasītu modeli, un Čeninga seja rotāja daudzu slavenu zīmolu reklāmas kampaņas. 2001. gadā žurnāls "Tear Sheet" viņu ierindoja “50 skaistāko seju” sarakstā​. Tatuma ceļš uz lielā ekrāna sākās ar nelielām lomām televīzijas seriālos un mūzikas videoklipos. Viņš piedalījās Rikija Mārtina dziesmas videoklipā, ieguva lomu seriālā "CSI: Maiami". Čeninga lielais izrāviens notika 2006. gadā, kad dabūja galveno lomu filmā "Solis augšup", kurā satika arī savu nākamo sievu, aktrisi Džennu Devanu​​.

Dženna Devana-Tatuma un Čenings Tatums uz sarkanā paklāja

Dženna Devana-Tatuma un Čenings Tatums uz sarkanā paklāja

Personīgā dzīve: mīlas stāsti un šķiršanās

Tatuma un Devanas mīlestības stāsts sākās Solis augšup filmēšanas laukumā, un pāris apprecējās 2009. gadā. Viņiem ir kopīga meita Everlija, bet pēc deviņiem laulības gadiem abi paziņoja par šķiršanos. Šķiršanās process ilga vairākus gadus, un galvenie strīdi bija saistīti ar ienākumiem no "Maģiskā Maika" franšīzes​. Tatums un Devana vienojās par kopīgu bērna audzināšanu, un abi turpināja koncentrēties uz Everlijas labklājību​. Pēc šķiršanās Čenings atrada jaunu mīlestību – leģendārā mūziķa Lenija Kravica meitu Zoju.

Tatums un Kravica pirmo reizi satikās, kad Zoja viņu uzaicināja piedalīties savā režijas debijā – filmā "Blink Twice". Čenings atzīst, ka sākumā viņu pārsteigusi Kravicas izvēle piedāvāt viņam šo lomu. “Viņa man iedeva scenāriju, un es domāju: wow, kāpēc tu gribi mani šai lomai?” viņš atceras. Tomēr Kravicas spēja izveidot kaut ko unikālu un izaicinošu piesaistīja Tatuma interesi, un tā bija pirmā nozīmīgā saikne, kas radās starp abiem. Zoja piedāvāja Čeningam filmā tēlot varoni, kas radikāli atšķīrās no viņa ierastajām “jaukā puiša” lomām.

Filma prasīja no Tatuma emocionālu dziļumu un sarežģītību, ko viņš vēl nebija rādījis savā aktiera karjerā. Darbs pie šī projekta kļuva par pamatu ne tikai viņu radošajai sadarbībai, bet arī privātajām attiecībām. Filmas tapšana ilga vairākus gadus, un tas deva iespēju abiem dziļi iepazīt vienam otru un izveidot savstarpējo uzticību​.

Mīlestība un radošums

Tatums un Kravica ne tikai atrada kopīgu valodu darbā, bet arī personīgajā dzīvē. 2021. gadā – neilgi pēc tam, kad abi kļuva par pāri, – viņu attiecības kļuva publiskas. Paparaci bieži fotografēja viņus kopā, sākot ar kopīgiem izbraucieniem ar velosipēdiem Ņujorkā līdz sarkano paklāju pasākumiem, piemēram, "Met Gala"​. 2023. gada oktobrī pāris paziņoja par saderināšanos. Tatums izteica savu sajūsmu par attiecībām ar Kravicu intervijās, uzsverot, cik īpaša ir Zoja viņa dzīvē. “Es esmu tik laimīgs! Pat nezinu, kā to vārdos izteikt. Viņa ir tik īpaša,” Tatums atzina, viesojoties pie Džimija Falona. Viņš piebilda: “Viņa ir tik ļoti forša un jautra, ka tas pat ir kaitinoši. Tā ir problēma.”

Tatums sevišķi izceļ to, cik svarīgi ir strādāt kopā ar partneri: “Ja tu apsver domu par bērniem vai laulībām, es iesaku atrast visgrūtāko radošo projektu, ko paveikt kopā ar partneri.” Viņš uzsvēra, ka darbs pie filmas "Blink Twice" bija viens no grūtākajiem projektiem viņa karjerā, taču tas tikai stiprinājis viņu attiecības​.

Kopīga nākotnes veidošana

Tatums un Kravica savās intervijās bieži runā par to, cik ļoti viņi viens otru atbalsta un cik svarīgas viņiem ir attiecības. Lai arī abu attiecības sākās uz profesionāla pamata, viņi ātri izveidoja dziļu saikni, kas balstīta cieņā, savstarpējā sapratnē un līdzīgās vērtībās. Abiem ir kopīgas intereses, tostarp vēlme radīt mākslu, kas pārkāpj ierastās robežas, un viņi viens otru iedrošina būt drosmīgiem savos profesionālajos projektos. Tatums bieži izceļ Kravicas talantu un spēju būt radošai vadītājai. Savukārt Kravica ir izteikusi pateicību par Tatuma atbalstu, īpaši laikā, kad viņa pirmoreiz uzņēmās režisores darba izaicinājumus​. Lai gan pāris lielākoties savu privāto dzīvi tur noslēpumā, viņi nav slēpuši, ka plāno kāzas, kas, visticamāk, būs intīms un privāts notikums. Abi pievērš lielu uzmanību savai karjerai, taču viņiem ir arī skaidrs mērķis – kopīgi veidot stabilu un laimīgu ģimenes dzīvi​.

Zoja Kravica un Čenings Tatums