Ārsts, kuram izvirzītas apsūdzības par aktiera Metjū Perija nāvi, atzinis savu vainu ketamīna izplatīšanā
foto: Shutterstock
Metjū Perijs.
Slavenības

Ārsts, kuram izvirzītas apsūdzības par aktiera Metjū Perija nāvi, atzinis savu vainu ketamīna izplatīšanā

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Ārsts Marks Čavezs kļuvis par trešo no pieciem apsūdzētajiem, kuri ir piekrituši atzīt vainu saistībā ar aktiera Metjū Perija letālo pārdozēšanu.

Ārsts, kuram izvirzītas apsūdzības par aktiera Met...

Saskaņā ar ziņām, 54 gadus vecais San Diego ārsts trešdienas rītā Losandželosas federālajā tiesā atzina savu vainu apsūdzībā par sazvērestību ketamīna izplatīšanā. Čavezs ir trešais no pieciem apsūdzētajiem šajā lietā, kurš noslēdzis vienošanos ar prokuratūru, un viņam draud līdz 10 gadiem cietumā. 

Tiesas sēde, kurā tiks pasludināts sods, paredzēta 2025. gada 2. aprīlī.

Čavezs iepriekš atteicās no medicīniskās licences, kā arī atrodas brīvībā pēc 50 000 dolāru drošības naudas iemaksas.

Perijs tika atrasts miris vannā savās mājās Losandželosā pērn 28.oktobrī. Viņam bija 54 gadi.  Sākotnēji izmeklētāji paziņoja, ka nav pierādījumu par noziegumu, taču decembrī veiktais autopsijas ziņojums atklāja, ka nāves cēlonis bija "akūta ketamīna ietekme", kā arī sirds slimības un buprenorfīns (zāles, ko lieto opioīdu atkarības ārstēšanai) bija faktori, kas veicināja nāvi.

Decembrī publicētajā sekcijā konstatēts, ka ketamīns Perija asinīs bija tādā daudzumā, kādu izmanto vispārējās anestēzijas veikšanai operācijas laikā.

Losandželosas policija maijā paziņoja, ka sadarbojas ar ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldi un ASV Pasta inspekcijas dienestu, lai noskaidrotu, kāpēc 54 gadus vecā vīrieša organismā bija tik daudz ķirurģiskās anestēzijas vielas.