"Emmy", "Grammy", "Oskars" un "Tony"! Slavenības, kurām pietrūkst tikai viena balva līdz pilnam komplektam
foto: Shutterstock
Keita Vinsleta.
Kino

"Emmy", "Grammy", "Oskars" un "Tony"! Slavenības, kurām pietrūkst tikai viena balva līdz pilnam komplektam

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Godalgu pārņemtajā Holivudā augstākā no visām goda zīmēm ir būt daļai no elites kluba, kuru veido cilvēki, kas saņēmuši vismaz vienu "Emmy", "Grammy", "Oskaru" un "Tony" balvu, tādējādi nokomplektējot tā saucamo EGOT.

"Emmy", "Grammy", "Oskars" un "Tony"! Slavenības, ...

Daži no leģendārajiem māksliniekiem, kuriem ir izdevies iegūt EGOT, ir Mels Brūkss, Vūpija Goldberga, Odrija Hepberna, Rīta Moreno, Džons Ledžends, Dženifera Hadsone, Viola Deivisa un Eltons Džons. Tomēr vēl ir desmitiem citu, kuri ir tuvu šim sasniegumam, tostarp daži, kuriem drīzumā varētu būt izcilas iespējas ar lieliem projektiem.

Dažas slavenības, kuras ir tikai vienas mazas trofejas attālumā no EGOT:

Keita Vinsleta

Viena no savas paaudzes izcilākajām aktrisēm Keita Vinsleta ir piedalījusies daudzos nozīmīgos un pelnītos filmu un seriālu projektos, par kuriem viņa nav saņēmusi pietiekamu atzinību, taču viņa varētu iegūt EGOT titulu, ja kādreiz saņemtu "Tony" balvu. Aktrise gan nekad nav tikusi nominēta "Tony".

foto: Shutterstock
Keita Vinsleta.
Keita Vinsleta.

Džūlija Endrūsa

Džūlija Endrūsa tiek slavēta par savu izcilo vokālo talantu un neaizmirstamajiem tēlojumiem klasiskos mūziklos, piemēram, "Mērija Popinsa" un "Mūzikas skaņas", kā arī par viņas eleganci un šarmu, kas padarījis viņu par vienu no iemīļotākajām kino un teātra aktrisēm.

Džūlija Endrūsa ir saņēmusi trīs "Tony" nominācijas (vienu no tām par "Victor/Victoria" 1996. gadā, kuru viņa atteicās pieņemt), taču, tieši šī balva viņai trūkst, lai viņa iegūtu pilnu un pelnītu EGOT statusu.

foto: Shutterstock
Džūlija Endrjū.
Džūlija Endrjū.

Šēra

Šēra tiek slavēta par savu daudzpusību un ilgstošu veiksmīgu karjeru mūzikā, filmās un televīzijā, kā arī par spēju pastāvīgi atjaunoties un ietekmēt popkultūru vairākās desmitgadēs. Viņa ir pazīstama ar savu ikonisko balsi, spilgto personību un drosmi lauzt tradicionālos mākslas robežu priekšstatus.

Šēra ir ieguvusi labākās aktrises balvu Kannu kinofestivālā par filmu "Maska”, ir iekļauta Rokenrola slavas zālē, un pat saņēmusi Razzie nomināciju. Taču nekad nav bijusi pat nominēta "Tony" balvai.

foto: Shutterstock
Šēra.
Šēra.

Bete Midlere

Bete Midlere tiek slavēta par savu daudzpusību kā aktrise, dziedātāja un komiķe, izceļoties gan uz Brodvejas skatuves, gan kino un mūzikas pasaulē. Bete Midlere, saņēmusi 2017. gada "Tony" balvu (un ar neaizmirstamu pieņemšanas runu), ir soli tuvāk pilnai EGOT balvu kolekcijai. Tagad viņai atliek tikai iegūt "Oskaru".

foto: Shutterstock
Bete Midlere.
Bete Midlere.

Martins Skorsēze

Martins Skorsēze ir plaši slavēts kā viens no visu laiku izcilākajiem filmu režisoriem, pateicoties savai izcilajai karjerai un būtiskajam ieguldījumam kino industrijā. Skorsēze ir slavēts par savām spējām izvilkt no aktieriem to labāko. Daudzi aktieri, piemēram, Roberts De Niro un Leonardo Di Kaprio, ir sadarbojušies ar viņu vairākas reizes, un šīs sadarbības rezultātā ir radušās dažas no labākajām viņu karjeras lomām.

Ironiski, ka Martina Skorsēzes izcilajā filmogrāfijā ir daudz tēlu ar vārdu Tonijs — piemēram, Tonijs "Pro" Provenzano filmā The Irishman, Tonijs DeVienazo no Mean Streets un Entonijs "Tony" Sciloso no Taxi Driver. Taču pats Skorsēze nekad nav ticis nominēts "Tony balvai"! Tā ir vienīgā balva, kas viņam nepieciešama, lai iegūtu pilno EGOT komplektu.

foto: Shutterstock
Martins Skorsēze.
Martins Skorsēze.

Tāpat vismaz viena no balvām trūkst arī Sintijai Niksonei, Ronam Hovardam, Džonam Viljamsam, Džeremijam Aironam, Sindijai Laupertai, Helenai Mirenai, Alam Pačīno, Benam Platam, Hjū Džekmenam, Adelei, Eminemam un virknei citu talantīgu mākslinieku.