Pasaulē

Lietuvas muitnieki Kaļiņingradas-Maskavas vilcienos atrod maskēšanās tīklus ar sirsnīgu vēstuli - un nosūta tos ukraiņiem

Asnate Baņģiere

Jauns.lv

Lietuvas muitnieki, pārbaudot pasažieru vilcienus no Kaļiņingradas uz Maskavu, atklājuši un konfiscējuši kamuflāžas tīklus, kas bija paredzēti ieroču maskēšanai. Sūtījumam pievienota arī sirsnīga vēstule no tīklu pinējām. Konfiscētos krievu tīklus lietuvieši nosūtījuši uz frontes otru pusi – ukraiņiem.

Lietuvas muitnieki Kaļiņingradas-Maskavas vilcieno...

Kauņas teritoriālās muitas un Muitas krimināldienesta darbinieki vilcienā Kaļiņingrada-Maskava tranzīta pasta sūtījumos atklājuši un aizturējuši maskēšanas tīklus, kas paredzēti lielgabalu stobru maskēšanai, liecina Lietuvas Republikas muitas paziņojums.

27. septembrī Kībartu dzelzceļa stacijā (Lietuvā) muitas amatpersonas, pārbaudot pasažieru vilcienu, kas brauca no Kaļiņingradas uz Maskavu, pasta vagonā atklāja septiņus pasta sūtījumus, kur iekšā bija 22 maskēšanās tīklu vienības. Sūtījuma aprakstā bija norādīts tīklu mērķis - maskēt lielgabalu stobrus. Norādītās preču saņēmēju adreses ir Krievijas Federācijas Belgorodas apgabalā, kas robežojas ar Ukrainu. "No Ozjorskas rajona meistarēm - mūsu aizstāvjiem," vēstī sūtījuma pavadvēstule krievu valodā. 

foto: Lietuvos Respublikos muitinė
"No Ozjorskas rajona meistarēm - mūsu aizstāvjiem," vēstī sūtījuma pavadvēstule.
"No Ozjorskas rajona meistarēm - mūsu aizstāvjiem," vēstī sūtījuma pavadvēstule.

Savukārt 29. septembrī, pārbaudot Kaļiņingradas-Maskavas tranzītvilcienu Kībartu dzelzceļa stacijā, tika atklāta vēl viens sūtījums ar diviem maskēšanas tīkliem. Pēc Lietuvas muitas amatpersonu domām, maskēšanās tīkli varētu būt paredzēti Krievijas armijai, kas karo pret Ukrainu. Par izņemtajām precēm sākta izmeklēšana.

foto: Lietuvos Respublikos muitinė
Konfiscētie maskēšanās tīkli.
Konfiscētie maskēšanās tīkli.

Ja izrādīsies, ka kamuflāžas tīkli ir militārās tehnikas un munīcijas pārvadāšanas pārkāpums, šie abi sūtījumi tiks uzskatīti par starptautisko sankciju ignorēšanu. Konfiscētās preces lietuvieši ir nodevuši Ukrainai, ziņo Lietuvas muitas pārstāvji.