Dānijā aizturēti divi zviedru pusaudži saistībā ar sprādzieniem pie Izraēlas vēstniecības
foto: LETA
Policija izmeklē iespējamību, ka pusaudži vēlējās sarīkot teroraktu.
Pasaulē

Dānijā aizturēti divi zviedru pusaudži saistībā ar sprādzieniem pie Izraēlas vēstniecības

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Dānijā ceturtdien diviem zviedru padsmitniekiem piemērots pirmstiesas apcietinājums saistībā ar Kopenhāgenā Izraēlas vēstniecības apkārtnē notikušajiem sprādzieniem.

Dānijā aizturēti divi zviedru pusaudži saistībā ar...

Sprādzienus agrā trešdienas rītā netālu no Izraēlas vēstniecības izraisīja rokas granātas. Sprādzienos neviens necieta. Policija izmeklē iespējamību, ka pusaudži vēlējās sarīkot teroraktu.

Pusaudžiem noteikts 27 dienu apcietinājums. Pagaidām viņiem izvirzītas provizoriskas apsūdzības par nelikumīgu ieroču glabāšanu un piecu rokas granātu nēsāšanu. Divas no granātām uzsprāga, kad aizdomās turamie tās meta uz māju netālu no vēstniecības, atklāja prokuratūra.

Dānijas raidorganizācija DR ziņo, ka aizturētie pusaudži ir 16 un 19 gadus veci. Viņi tika aizturēti trešdien īsi pirms pusdienlaika vilcienā Kopenhāgenas centrālajā stacijā.

Trešais 19 gadus vecais aizdomās turamais, kurš tika aizturēts netālu no vēstniecības, tika atbrīvots, šodien paziņoja policija.

Otrdien pie Izraēlas vēstniecības Stokholmā atskanēja šāvieni, bet neviens cilvēks necieta. Saistībā ar šo incidentu neviens cilvēks vēl nav aizturēts.