Netālu no Maskavas ar šautu brūci galvā atrasts miris tuvs Putina sabiedrotais
foto: AFP/Scanpix
Vladimirs Putins Maskavā 2024. gada 27. septembrī.
Pasaulē

Netālu no Maskavas ar šautu brūci galvā atrasts miris tuvs Putina sabiedrotais

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Otrdienas vakarā mirusi atrasta augsta ranga Krievijas amatpersona, kurai bijušas ciešas finansiālas saites ar Vladimiru Putinu, raksta "Newsweek".

Netālu no Maskavas ar šautu brūci galvā atrasts mi...

Konstantīna Zavisenova līķi otrdienas vakarā atradis dēls kādā lauku mājā Maskavas rajonā Isrā, informēja valstij piederošā ziņu aģentūra "RIA Novosti". Tiesībsargājošās iestādes pavēstīja, ka sākotnēji nāve uzskatīta par pašnāvību, taču daži fakti raisījuši skepsi par šādu versiju.

50 gadus vecais Zavisenovs pirms nāves "pusotru nedēļu" dzēris, raksta Kremļa medijs "Lenta". Dēls mājā uz galda atradis zīmīti un alkoholu, bet pēc tam izdzirdējis šāvienu citā mājas istabā. "Lenta" arī pavēstīja, ka Zavisenova sieva nesen viņu pieķērusi dēkā, un iesniegusi laulības šķiršanas pieteikumu.

Ziņās par viņa nāvi dalījās Ukrainā dzimušais politiskais komentētājs Igors Suško, kurš pauda skepsi par apgalvojumiem, ka Zavisenovs izdarījis pašnāvību.

"Konstantīns Zavisenovs, bijušais Degvielas, enerģētikas un ogļu rūpniecības ministrs okupētajā "Luhanskas Tautas Republikā" Ukrainā, ticis noslepkavots Maskavā ar šāvienu galvā. Viņš bija ļoti cieši saistīts ar Putinu caur Kovaļčuku mafijas ģimeni," savā X kontā rakstija Suško.

Soctīkla "Telegram" kanāls "Cheka-OGPU", kas sniedz informāciju par Krievijas politiskajām figūrām, Zavisenovs no 2010. līdz 2016. gadam pabijis vadošā amatā enerģētikas uzņēmumā "RAO". Šī ir viena no lielākajām enerģijas kompānijām Krievijā un Zavizenova iecelšanas laikā to vadījis oligarha Jurija Kovaļčuka dēls Boriss. Miljardieris Kovaļčuks nodēvēts kā "de facto otrais cilvēks Krievijā" un "Putina privātais baņķieris".