Kerija Bredšova, Blēra Valdorfa un Bridžertonas dāmas – tēli un seriāli, kas iedvesmoja ikoniskus modes trendus
foto: Vidapress/Scanpix
Ikoniskas varones un tikpat ikoniska mode.
TV

Kerija Bredšova, Blēra Valdorfa un Bridžertonas dāmas - tēli un seriāli, kas iedvesmoja ikoniskus modes trendus

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Televīzijas seriāli ne tikai izklaidē un aizrauj skatītājus, bet arī ietekmē popkultūru un modes tendences visā pasaulē. Dažkārt seriālu varoņu stili un izskats kļūst tik ikoniski, ka tie iedvesmo veselas paaudzes un veido globālus modes trendus gadiem ilgi.

Kerija Bredšova, Blēra Valdorfa un Bridžertonas dā...

"Sex and the City"

Kerijas Bredšovas tēls pilnībā pārdefinēja sieviešu modi televīzijā. Sākot no Manolo Blahnik sandalēm līdz augstās modes kleitām, šis seriāls padarīja stilistus un dizainerus slavenus, iedvesmojot sievietes visā pasaulē. Viņas eklektiskais stils, kurā tika sajaukti vintage apģērbi ar couture tērpiem, radīja trendus, kas kļuvuši par ikoniskām modes parādībām, piemēram, slavenā tutu svārku kombinācija pirmajā sezonā vai Vivjenas Vestvudas kāzu kleita.

foto: LANDMARK MEDIA / Alamy/ Vida Press
Kerija Bredšova bija viena no pirmajām modes ikonām televīzijas pasaulē.
Kerija Bredšova bija viena no pirmajām modes ikonām televīzijas pasaulē.

"Gossip Girl"

Manhetenas elites glamūrais pasaules skatījums dziļi ietekmēja jauniešu modi. Tādi tēli kā Blēra Valdorfa un Serēna van der Vudsena popularizēja stilu ar galvas lentēm, krāsainām zeķubiksēm un skolas formām, kas pārvērstas izsmalcinātos tērpos.

Kontrasts starp Blēras klasisko stilu un Serēnas bohēmiskāko pieeju radīja trendus, kas variēja no formāliem līdz smart casual apģērbiem, iekarojot modes mīļotāju paaudzi.

foto: ©CW Network/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Serēna un Blēra diktēja modi seriālā "Gossip girl".
Serēna un Blēra diktēja modi seriālā "Gossip girl".

"Mad Men"

Šis seriāls, kura darbība norisinās 1960. gados, atjaunoja šīs ēras eleganto sartoriālo stilu. Dona Dreipera piegrieztie uzvalki un Džoanas Holovejas figūru izceļošās kleitas atdzīvināja interesi par klasisko, izsmalcināto izskatu. Tas ietekmēja gan vīriešu, gan sieviešu modi, ar atgriešanos pie definētām siluetēm, elegantiem aksesuāriem un figūru izceļošām kleitām.

foto: ddp/Capital Pictures / Vida Press
Bētlija, kuru atveidoja Dženija Džounsa, iemiesoja 60. gadu izsmalcinātu eleganci un klasi, veidojot stilu, kas joprojām ir ļoti ietekmīgs retro modes cienītāju vidū.
Bētlija, kuru atveidoja Dženija Džounsa, iemiesoja 60. gadu izsmalcinātu eleganci un klasi, veidojot stilu, kas joprojām ir ļoti ietekmīgs retro modes cienītāju vidū.

"Euphoria"

Ar savu drosmīgo pieeju grimam un modei, “Euphoria” būtiski ietekmēja Z paaudzi. Grafiskie acu laineri, spīdumi, krāsainas acu ēnas un streetwear stils ir kļuvuši par galvenajiem trendiem, pateicoties seriāla varoņiem.

“Euphoria” stils atspoguļo izteiksmīgu un drosmīgu modi, kas lauž tradicionālos noteikumus un ļauj jauniešiem izpētīt jaunus izpausmes veidus caur grimu un apģērbu.

foto: Image supplied by Capital Pictures
Aleksa Demi no "Euphoria".
Aleksa Demi no "Euphoria".

"Stranger Things"

Šis seriāls, kas notiek 1980. gados, atdzīvināja daudzas tendences no tā laika – sākot ar džinsiem ar augst jostas vietu līdz ādas jakām un oversize džemperiem. Nostalģija par šo laikmetu ir ietekmējusi ne tikai seriāla fanus, bet arī modes pasauli, ar kolekcijām, kas iedvesmojušās no vintage un retro stiliem, un ir īpaši populāras jaunākās paaudzes vidū.

foto: Netflix/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Astoņdesmitie joprojām modē.
Astoņdesmitie joprojām modē.

"Emily in Paris"

Galvenās varones Emīlijas Kūperes drosmīgais un krāsainais stils uz maza ekrāna apvienoja parīzietes glamūru ar ekscentriskiem pieskārieniem. Franču cepures, luksusa rokassomas un košas kleitas padarīja Emīlijas garderobi par modes sensāciju. Viņas stils piesaistīja publikas uzmanību, atdzīvinot klasiskus trendus, piemēram, kostīmus un svītrainas kleitas.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Lillija Kolinsa iedvesmojusi Parīzes modes atgriešanos.
Lillija Kolinsa iedvesmojusi Parīzes modes atgriešanos.

"Bridgerton"

Seriāls, kura darbība notiek Londonā reģenta laikmetā, izpelnījās uzmanību ar greznām kleitām no viegla auduma un impērijas stila griezumiem. Lidojošas kleitas, bieži pasteļtoņos, atdzīvināja romantisku un sievišķīgu stilu. Šī mode, kas pārveidota mūsdienu skatītājiem, tika pieņemta arī daudzu dizaineru kolekcijās, padarot reģenta stila kleitas par augstās modes trendu – atpūtu no minimālisma, kas valdīja iepriekšējos gados.

foto: Ron Adar / M10s / MEGA / Vida Press
"Bridgerton" romantiskās noskaņos ir modē ne tikai uz ekrāna.
"Bridgerton" romantiskās noskaņos ir modē ne tikai uz ekrāna.