Princese Ketrīna negaidīti ātri klusiņām atgriežas pie darba pienākumiem
foto: James Marsh/Shutterstock/ Vida Press
Velsas princese Ketrīna.
Slavenības
Šodien 06:04

Princese Ketrīna negaidīti ātri klusiņām atgriežas pie darba pienākumiem

Gerda Ansone

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā pils izdeva oficiālu paziņojumu par princeses Ketrīnas vēža ārstēšanās kursa beigām. Princese darīja zināmu, ka centīsies atgriezties pie oficiālo pienākumu pildīšanas. Neviens negaidīja, ka pirmais darbs sekos jau tik drīz. Ketrīna otrdien tikusies ar bērnu labklājības projektā iesaistītiem cilvēkiem Vindzoras pilī.

Princese Ketrīna negaidīti ātri klusiņām atgriežas...

Izdevums “The Telegraph”, atsaucoties uz karaliskās ģimenes oficiālo aktivitāšu apkopotāju “Court Circular”, raksta, ka 42 gadus vecā Velsas princese pēc ilgstošās ārstēšanās atgriezusies darbā. Viņa otrdien Vindzoras pilī tikusies ar Agrās bērnības centra (“Centre for Early Childhood”) komandas pārstāvjiem un Kensingtonas pils personālu, lai runātu par mazuļiem un pirmsskolas vecuma bērniem svarīgiem jautājumiem.

Šī tikšanās iezīmē princeses atgriešanos darbā pēc mēnešiem ilgās ārstēšanās no vēža, par kura specifiku karaļnams aizvien sīkākas detaļas neizpauž. Šā gada 9. septembrī princese Ketrīna sociālajos medijos publicēja video paziņojumu, kurā teica, ka ir pabeigusi ķīmijterapijas kursu. Par sev diagnosticēto vēzi princese publiski paziņoja šā gada 22. martā.

Spītējot vēzim, princese Ketrīna staro “Trooping The Colour” parādē 2024. gada 15. jūnijā

Slimības laikā, kad Ketrīna jutās labāk, viņa no mājām strādāja pie “Agrās bērnības gadu” projekta, informē “The Telegraph”. Projektā tiek pētīts, “ka agrā bērnībā gūtā pieredze bieži ir pamatiemesls mūsdienu smagākajām sociālajām problēmām, piemēram, atkarībai, ģimenes sabrukumam, sliktai garīgajai veselībai, pašnāvībām un bezpajumtniecībai”, teikts karaliskās ģimenes oficiālajā lapā.

Princese Ketrīna līdz šim šogad apmeklējusi tikai divus publiskos pasākumus, kad ārstēšanās laikā to atļāva viņas veselības stāvoklis. Princese ar savu klātbūtni pagodinājusi karaļa Čārlza oficiālās dzimšanas dienas svinīgo parādi “Trooping The Colour” jūnija vidū, kā arī apmeklējusi Vimbldonas tenisa čempionātu šā gada 14. jūlijā meitas princeses Šarlotes un savas māsas Pipas Midltones-Metjūsas pavadībā.

Princese Ketrīna ar meitu un māsu apmeklē Vimbldonu 2024. gadā

Pašlaik vienīgais pasākums, ko Ketrīnai “potenciāli” paredzēts apmeklēt, ir Atceres svētdienas dievkalpojums, kas notiks 10. novembrī un kur tiks godināti veterāni un viņu ģimenes. Mēnesi vēlāk, decembrī, princese arī plāno rīkot savu gadskārtējo Ziemassvētku koncertu Vestminsteras abatijā.

Tomēr oficiāli pasākumi ar Ketrīnas līdzdalību netiek izziņoti. Ketrīna pildīs karaliskos pienākumus, “kad varēs”, izdevums citējis princeses pašas teikto. Viņai varētu būt sagatavota “vieglāka darbu programma” vai pat “tikai daži” pienākumi, apliecinājis kāds pilij pietuvināts avots.

Trīs minūšu garais video sižets, kurā paziņots, ka princese pabeigusi ķīmijterapijas kursu, filmēts viņas ģimenes lauku mājās Anmerholā. Video bija redzams arī 42 gadus vecais princis Viljams un pāra trīs kopīgie bērni – 11 gadus vecais princis Džordžs, 9 gadus vecā princese Šarlote un 6 gadus vecais princis Luiss.

“Vasarai tuvojoties beigām, es nevaru jums izstāstīt, kāds atvieglojums ir beidzot pabeigt savu ķīmijterapijas kursu,” sacīja Ketrīna. “Pēdējie deviņi mēneši mums kā ģimenei ir bijuši neticami smagi. Dzīve, kā zināms, var mainīties vienā mirklī, un mums bija jāatrod veidu, kā orientēties vētrainajos ūdeņos un nezināmajos ceļos.”

“Cīņa ar vēzi ir sarežģīta, biedējoša un neparedzama visiem, īpaši vistuvākajiem,” apliecināja princese. Viņa arī atklāja, ka “šis laiks ir atgādinājis Viljamam un man pārdomāt un būt pateicīgiem par vienkāršajām, bet svarīgajām lietām dzīvē, kuras mēs bieži uztveram par pašsaprotamām. Par mīlestību un būšanu mīlētam”. Princese sacīja, ka ar nepacietību gaida iespēju “tuvākajos mēnešos uzņemties vēl dažus publiskos pienākumus, kad varēs”, vienlaikus galveno uzmanību veltot tam, lai būtu brīva no vēža. “Lai arī esmu pabeigusi ķīmijterapiju, mans ceļš uz dziedināšanu un pilnīgu atveseļošanos ir garš, un man jāizdzīvo katra diena tāda, kāda tā ir,” norādījusi princese.