Valdība konceptuāli atbalstījusi algu palielināšanu iekšlietu nozares darbiniekiem
foto: VUGD
Atalgojuma pieaugums ietvertu arī 300 eiro lielu piemaksu izsniegšanu par paveiktiem uzdevumiem.
Politika
Vakar 19:41

Valdība konceptuāli atbalstījusi algu palielināšanu iekšlietu nozares darbiniekiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valdība konceptuāli atbalstījusi algu palielināšanu policistiem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem, ieslodzījuma vietās nodarbinātajiem, un Nodokļu un muitas policijā nodarbinātajiem. Darbiniekiem plānotas arī piemaksas 300 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas par noteikto funkciju un uzdevumu izpildi.

Valdība konceptuāli atbalstījusi algu palielināšan...

Ar valsts drošību saistītiem prioritārajiem pasākumiem 2025. gadā paredzēts novirzīt 284,3 miljonus eiro.  Lielākā daļa jeb 167,4 miljoni eiro paredzēti Iekšlietu ministrijas pasākumiem, piemēram, Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu - Valsts policija, Valsts robežsardze, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Iekšējās drošības birojs - un Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes nodarbināto atlīdzības  palielināšanai, kā arī atbalstam Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā. Tāpat paredzēts pagarināt pastiprinātas robežapsardzības sistēmas darbības režīmu un nodrošināt valsts materiālo rezervju iegādi, atjaunināšanu un uzturēšanu. 

Jaunas piemaksas un mēnešalgas pieaugums

Policistiem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem, ieslodzījuma vietās nodarbinātajiem, Nodokļu un muitas policijā nodarbinātajiem plānotā atlīdzības paaugstināšana ietver jaunu piemaksu 300 eiro apmērā (bruto) par noteikto funkciju un uzdevumu izpildi, kā arī mēnešalgu pieaugumu vidēji par 10% 2025. gadā. 

Minētie pasākumi plānoti, lai sekmētu amatpersonu motivāciju, piesaistītu dienestiem jaunus nodarbinātos, kas kopumā stiprinās dienestus un to funkciju izpildi. Valdībā panākta vienošanās par konsekventu atalgojuma paaugstināšanu 90 071 019 milj. eiro apmērā arī  2026., 2027. un 2028. gadā.   Valsts drošības dienesta darbības prioritāro jomu stiprināšanai paredzēti papildu 5 miljoni eiro. Teju visos resoros nepieciešamajai kiberdrošības stiprināšanai plānots novirzīt Eiropas Savienības fondu 2021. - 2027. gada plānošanas perioda programmas finansējumu.

Valsts budžeta projekta 2025. gadam un budžeta ietvara 2025., 2026. un 2027. gadam apstiprināšana Ministru kabinetā plānota šā gada 14. oktobrī. Savukārt Saeimā 2025. gada budžeta likumprojektu paketi paredzēts iesniegt šā gada 15. oktobrī.