Valsts kanceleja plāno samazināt tēriņus un ietaupīt teju pus miljonu
foto: Valsts kanceleja.
Par to, kuriem nodarbinātajiem atalgojuma budžeta ietvaros palielināt algu, VK lems nākamajā gadā.
Politika
Vakar 19:00

Valsts kanceleja plāno samazināt tēriņus un ietaupīt teju pus miljonu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Valsts kanceleja (VK) iekšēji vienojusies samazināt izdevumus precēm un pakalpojumiem, tai skaitā ēkas remontdarbiem, pētījumiem un aptaujām, lai ieekonomētu Finanšu ministrijas (FM) noteiktos 498 331 eiro.

Valsts kanceleja plāno samazināt tēriņus un ietaup...

Savukārt attiecībā uz VK atalgojuma fondu, Jirgensone atklāja, ka VK iepriekš atalgojuma fonda palielinājums nesasniedza iespējamos 6%, un nākamajā gadā VK ievēros valdības noteikto ierobežojumu līdz 2,6%. Par to, kuriem nodarbinātajiem atalgojuma budžeta ietvaros palielināt algu, VK lems nākamajā gadā, vērtējot paveikto, atklāja Jirgensone.

Ņemot vērā, ka nākamā gada budžetā jaunām prioritātēm nav naudas, jo fiskālā telpa 2025.gadam ir negatīva, ministrijām tika dots uzdevums veikt savu budžetu izvērtējumu ar mērķi rast finansējumu valsts drošības nodrošināšanai.

Jau ziņots, ka arī Saeima nākošajā gadā plāno ietaupīt, ierobežojot deputātu algu pieaugumu un tērējot par 240 tūkstošiem eiro mazāk samnieciskajiem izdevumiem. Tāpat par 20 procentiem mazāk līdzekļu, salīdzinot ar 2024.gadu, budžetā plānoti Saeimas deputātu kompensācijām par transporta un dzīvojamās īres pakalpojumiem. Tas saistīts ar to, ka kompensācijas pieprasa mazāk deputātu nekā iepriekš plānots.