Priecīgas ziņas "Linkin Park" faniem, grupa nolēmusi apvienoties un iepazīstina ar jaunu vokālisti
foto: Ekrānuzņēmums
"Linkin Park" dibinātājs Maiks Šinoda kopā ar jauno grupas vokālisti Emīliju Ārmstrongu.
Mūzika
2024. gada 7. septembrī, 13:34

Priecīgas ziņas "Linkin Park" faniem, grupa nolēmusi apvienoties un iepazīstina ar jaunu vokālisti

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Amerikāņu rokgrupa "Linkin Park", kas dibināta 90. gadu vidū un būtībā izjuka pēc dziedātāja Čestera Beningtona nāves 2017. gadā, paziņojusi par atkalapvienošanos un jaunu turneju, kā arī iepazīstināja ar jaunu vokālistu.

Priecīgas ziņas "Linkin Park" faniem, grupa nolēmu...

Grupai pievienosies dziedātāja Emīlija Ārmstronga, kura iepriekš uzstājās ar Kalifornijas rokgrupu "Dead Sara", un jaunais bundzinieks Kolins Britens.

Viņi pievienosies "Linkin Park" dibinātājiem Maikam Šinodam (vokālists, ģitārists un taustiņinstrumentālists), Bredam Delsonam (ģitāra), kā arī basģitāristams Deivam Farelam un dīdžejam Džo Hanam.

Par jauno sastāvu grupa paziņoja nedaudz vairāk kā divus mēnešus pirms sava astotā studijas albuma "From Zero" izdošanas, ar kuru mūziķi iecerējuši doties pasaules turnejā, kas sāksies šogad un turpināsies nākamgad.

Pēdējo septiņu gadu laikā "Linkin Park" mēģināja strādāt kopā pie jaunas mūzikas, taču pūliņi bija neveiksmīgi.

38 gadus vecā Ārmstronga uzauga Losandželosā, kur viņa jau gandrīz 20 gadus ir pazīstama kā alternatīvās rokgrupas "Dead Sara" soliste un viena no divām dibinātājām (kopā ar ģitāristi Sūziju Medliju).

Intervijā "Billboard" Ārmstronga paskaidroja, kā albums "Hybrid Theory", ko 2000. gadā izdeva "Linkin Park", atstāja uz viņu milzīgu iespaidu.

"Kad šis disks iznāca, es jau dziedāju grupā," viņa atceras. "Un dziesma "One Step Closer" bija tāda, it kā tā būtu rakstīta tieši man."

foto: Ekrānuzņēmums
38 gadus vecā Ārmstronga uzauga Losandželosā, kur viņa jau gandrīz 20 gadus ir pazīstama kā alternatīvās rokgrupas "Dead Sara" soliste .
38 gadus vecā Ārmstronga uzauga Losandželosā, kur viņa jau gandrīz 20 gadus ir pazīstama kā alternatīvās rokgrupas "Dead Sara" soliste .

"Mums teica: pārtrauciet veidot popmūziku." Kā "Clean Bandit" pameta savu stilu un pēc tam pie tā atgriezās.

"Šis albums man bija viss – es, iespējams, to nokklausījos triljonus reižu. Es slidoju un dejoju pie šīs mūzikas," sacīja dziedātāja.

"Linkin Park" joprojām ir viena no komerciāli veiksmīgākajām mūzikas grupām – tās singlu kolekcija "Papercuts" straumēšanas pakalpojumos tiek klausīta vismaz 9 miljonus reižu katru dienu.

"Linkin Park" līderis Česters Beningtons dzīvē un uz skatuves

"Linkin Park" līderis Česters Beningtons dzīvē un uz skatuves

"Linkin Park" nav pirmā grupa, kas aizvieto dziedātāju pēc līdera nāves. "Alice in Chains" un "Sublime" darīja to pašu.

"Queen" daudzus gadus koncertē ar dziedātāju Adamu Lambertu, aizstājot Frediju Merkūriju, kurš nomira no AIDS 1991. gadā.

Intervijā izdevumam "Billboard" Šinoda grupas bundzinieka nomaiņu skaidroja šādi: "Robs reiz mums teica, šķiet, pirms dažiem gadiem, ka vēlētos nedaudz distancēties no grupas."

"Un mēs to sapratām - tas bija pamanāms. Viņš sāka mazāk parādīties, mazāk sazināties, un es zinu, ka arī fani to pamanīja," stāsta Šinoda. "Tāpēc man, kā viņa draugam, tas bija skumji, bet tajā pašā laikā es vēlos, lai viņš darītu to, kas viņu dara laimīgu."

Pasaules turnejas ietvaros jaunais sastāvs septembrī viesosies Losandželosā, Ņujorkā, Hamburgā, Seulā un Londonā, bet novembrī uzstāsies Bogotā.

Ap "Linkin Park" līdera Čestera Beningtona māju apjož žogu

Ap "Linkin Park" līdera Čestera Beningtona māju apjož žogu

Šie būs pirmie grupas koncerti kopš grupas solists Česters Beningtons 2017. gadā 41 gada vecumā izdarīja pašnāvību.

Pirms jaunā albuma iznākšanas mūziķi sola izdot singlu "The Emptiness Machine" – tā ir pirmā "Linkin Park" dziesma pēc Čestera nāves.