Sākts Lietuvas maksājumu apstrādes jaunuzņēmuma "Kevin EU" bankrota process
foto: Shutterstock
Pagājušajā nedēļā Lietuvas centrālā banka ierobežoja "Kevin EU" darbību.

Sākts Lietuvas maksājumu apstrādes jaunuzņēmuma "Kevin EU" bankrota process

Biznesa nodaļa

Jauns.lv / LETA

Viļņas apgabaltiesa ceturtdien sāka finansiālās grūtībās nonākušā finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmuma "Kevin EU", kas nodarbojas ar maksājumu apstrādi, bankrota procesu, vēsta ziņu portāls "15min.lt".

Juridisko personu maksātnespējas likums noteic, ka Lietuvā bankrota lietu sāk, ja kompānija ir maksātnespējīga un nav sākta restrukturizācijas lieta. Par maksājumu risinājumu sniedzēja "Kevin EU" maksātnespējas administratoru iecelts uzņēmums "IS Group".

Tiesa secināja, ka finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums ir maksātnespējīgs un nevar pienācīgi pildīt savas mantiskās saistības, un nolēma, ka ir sākams bankrota process.

Pagājušajā nedēļā Lietuvas centrālā banka ierobežoja "Kevin EU" darbību.

Lietuvas banka paziņoja, ka "Kevin EU" vairāk nekā piecus mēnešus ir nokavējis gada finanšu pārskata iesniegšanu, nespēj izpildīt finansiālās saistības pret kreditoriem un nodrošināt darbības nepārtrauktību. Izvērtējot saņemto informāciju, Lietuvas Banka secināja, ka pastāv risks maksājumu apstrādes kompānijas "Kevin EU" stabilai un uzticamai darbībai un tā klientu interesēm.

Jūlijā centrālā banka iecēla uzņēmumu "Valentas" par "Kevin EU" darbības uzraudzītāju un noteica kompānijai pienākumu līdz 30.augustam iesniegt auditētos finanšu pārskatus.

Ziņu portāls "Delfi.lt" augustā vēstīja, ka tiesa ir saņēmusi trīs iesniegumus par "Kevin EU" bankrota procedūru, savukārt Lietuvas Darba inspekcija ir saņēmusi 62 darbinieku sūdzības.