Pasaulē

“Nesmuki izdarīja...” Kadirovs žēlojas, ka Īlons Masks no attāluma atslēdzis viņa “Cybertruck” ar ložmetēju

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Čečenijas līderi Ramzanu Kadirovu, kā viņš pats apgalvo, esot saniknojusi ASV miljardiera ”Tesla” dibinātāja Īlona Maska rīcība. Pirms kāda laika Kadirovs stāstīja, ka Masks viņam dāvājis jaunu “Cybertruck”, bet nu tas esot no distances atslēgts un neizmantojams.

“Nesmuki izdarīja...” Kadirovs žēlojas, ka Īlons M...

No Kadirova puses vēl nesen izskanēja apgalvojumi, ka ASV uzņēmējs un nesen par skaļu Donalda Trampa atbalstītāju kļuvušais Masks viņam personīgi uzdāvinājis “Tesla Cybertruck” spēkratu.

Ļaudis par šo apgalvojumu jau paguva sašust, taču Masks drīz vien izteicās, ka Kadirova teiktais esot nekas vairāk kā tīri meli. Lai tur vai kā, Kadirovs jau bija paguvis futūristisko, minimālisma stilā ieturēto “Cybertruck” aprīkot ar vecu PSRS laikos izstrādātu ložmetēju.

Čečenijas vadonis arī paziņoja, ka šāds auto “noderēšot frontē”, proti, Krievijas uzsāktajā karā pret Ukrainu. Viņš slavēja “Cybertruck” sniegumu kaujās, minot tā manevrēt-spēju.

Tomēr drīz Kadirovs paziņoja, ka Masks attālināti atslēdzis transportlīdzekli, padarot to nelietojamu. "Tas nav smuki no Īlona Maska puses. Viņš no sirds dāvina dārgas dāvanas un tad attālināti tās izslēdz," Kadirovs raksta savā “Telegram” kontā.

“Cybertruck”, elektriskais auto, ko izstrādājusi Maska kompānija “Tesla”, pirmo reizi prezentēts vēl 2019. gadā, taču tā ražošana sākta vien pagājušajā gadā. Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs ir kaislīgs Vladimira Putina atbalstītājs un jau kopš paša iebrukuma Ukrainā sākuma ir atbalstījis Krieviju tās uzsāktajā karā.