"Es jūs lūdzu - esiet uzmanīgi uz ceļa!" Traģiskajā avārijā bojāgājušās Vikas brālis Ingars Jauns.lv atklāj, ka vēl aizvien nespēj aptvert notikušo
foto: No ģimenes privātā arhīva
Vikai ļoti padevās zīmēšana un viņa ar to vēlējās saistīt savu nākotni.
Sabiedrība

"Es jūs lūdzu - esiet uzmanīgi uz ceļa!" Traģiskajā avārijā bojāgājušās Vikas brālis Ingars Jauns.lv atklāj, ka vēl aizvien nespēj aptvert notikušo

Gundega Grīva

Jauns.lv

"Mēs ar Viku par vadītāja pārgalvību runājām ģimenē un viņu brīdinājām. Bet runājām, runājām... līdz kādu dienu pēkšņi asaras un bēdas," atklāj Ingars, kurš traģiskajā avārijā Gulbenes novadā zaudēja savu māsu Viku.

"Es jūs lūdzu - esiet uzmanīgi uz ceļa!" Traģiskaj...

Aizvadītajā dienā Latviju pāršalca pēdējos gados traģiskākā avārija uz ceļa - nedaudz pēc pusnakts Lizuma pagastā uz autoceļa Cesvaine-Velēna izdzisa četru jauniešu dzīvības. Avārijā bojā gāja 17 gadus vecais spēkrata “Audi A3″ vadītājs, kāds viņa draugs un šī drauga jaunākā māsa, kā arī Vika, kura svētdien būtu svinējusi savu 18. jubileju.

Vikas brālis Ingars atklāj, ka viņu ar māsu saistījusi īpaša cieša saikne. "Mēs katru vakaru sazinājāmies - nebija dienu, kad mēs ar viens otru nerunātu," atklāj Vikas brālis. Tāpat Ingaram izveidojušās ciešas attiecības ar Vikas trīsgadīgo meitiņu Elīnu. "Vika kā mamma bija ļoti rūpīga un mīļa - bērnam nekad nekā netrūka. Arī mēs viņai pirkām visādas mantiņas un saldumiņus," atklāj jaunietis.

Arī Elīnas tētis Niks vēsta, ka Vika pret meitiņu esot izturējusies ļoti, ļoti mīļi. Bērniņš  pieteicās ļoti agrā vecumā, tomēr Niks norāda, ka tas problēmas neesot sagādājis. "Vika bija kā eņģelītis. Es viņu saucu par supermammu. Mums ar meitiņu, viņas brāļiem, mammai un tuviniekiem viņas ļoti pietrūks," norāda Niks, aicinot visiem vecākiem būt uzmanīgiem un sargāt savus bērnus.

Runāt par liktenīgo nakti Vikas brālim Ingaram ir grūti. Ingars atklāj, ka vēl aizvien esot grūti saprast to, kas noticis un ka māsas dzīve ir aprāvusies tik ātri. Par traģisko avāriju viņš uzzinājis no mammas. "Man vakar no rīta piezvanīja mamma un pastāstīja, kas noticis. Es domāju, ka murgoju, un iesitu sev, lai saprastu, kur atrodos.

Jautāts par to, vai viņš kompāniju, ar kuru Vika kopā izklaidējusies, pazinis, viņš apstiprina, ka zinājis spēkrata vadītāju, ar kuru reizēm pārminis pa vārdam. Vietējie stāsta, ka vadītājs jau iepriekš viņiem bijis zināms, jo mēdzis izaicināt likteni, un Ingars sacīto apstiprina, norādot, ka "tā bija zināma lieta". "Mēs ar Viku par to runājām arī ģimenē un viņu brīdinājām. Bet runājām, runājām... līdz kādu dienu pēkšņi asaras un bēdas," skaidro Ingars. 

Puisis skaidro, ka avārijas vietā "atradies riebīgākais līkums visā ceļa posmā". Viņaprāt, jaunieši liktenīgajā vakarā gribējuši mazliet patrakot un lielajā ātrumā nav spējuši izņemt līkumu, arī šoferis esot bijis  zināms ar savu pārgalvību. Arī Vikas bērniņa tēvs Niks skaidro, ka vadītājs mēdzis izaicināt likteni. Pat viņa sociālo tīklu aprakstā minētas frāzes, kas šobrīd ieguvušas pavisam citu nozīmi - "Die with memories, not dreams".

Tāpat viņš norāda, ka tonakt zemi klāja bieza migla, kas, iespējams, apgrūtināja braukšanas apstākļus. Viņš norāda, ka šobrīd notiek ekspertīze, tādēļ šobrīd ģimenē valdot neliela neziņa par to, kas notiks tālāk, kad notiks jauniešu izvadīšana.

Ingars atminas, ka māsai ļoti labi padevās zīmēšana, ar ko viņa vēlējusies saistīt savu nākotni, kļūstot par tetovēšanas speciālisti. Un arī šoferim esot bijuši lieli plāni - viņš vēlējās iegūt tiesības un atjaunot mašīnas. "Tas, ko vēlos pateik,t ir - lūdzu, lūdzu, cilvēki, brauciet uzmanīgāk. Lēnāk brauksi, tālāk tiksi," aicina Vikas brālis.