Tallinas iedzīvotājs, kurš nopirka dzīvokli no tiesu izpildītāja, savā jaunajā mājoklī atklāj ko šaušalīgu
foto: Ekrānuzņēmums no "Kanal 2" video.
Ēka, kur dzīvoklī atrada skeletu.
Pasaulē
Šodien 05:37

Tallinas iedzīvotājs, kurš nopirka dzīvokli no tiesu izpildītāja, savā jaunajā mājoklī atklāj ko šaušalīgu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pagājušajā otrdienā jaunais dzīvokļa īpašnieks Mustamē (Viens no Tallinas rajoniem pilsētas rietumu daļā) pirmo reizi apskatīja savu mājokli. Pirkuma prieka vietā Tallinas iedzīvotājs izbaudījis pavisam citas emocijas, dzīvoklī atklājot skeletu.

Tallinas iedzīvotājs, kurš nopirka dzīvokli no tie...

Otrdienas vakarā raidījumā "Reporter" stāstīja šausminošu stāstu par to, kā jauno dzīvokļa īpašnieku sagaidījis baiss pārsteigums viņa nesen iegādātajā nekustamajā īpašumā. Incidents noticis Mustamē, kur kāds Tallinas iedzīvotājs iegādājies dzīvokli.10. septembrī, ieejot savā jaunajā mājoklī, dzīvokļa īpašnieks atrada skeletu, vēsta "Postimees.ee".

Dzīvoklis tika nopirkts tiesu izpildītājas Elīnas Vilipusas izsolē, kura nespēja atrast 63 gadus veco dzīvokļa īpašnieku. Šobrīd pastāv pieņēmums, ka atrastais skelets ir kādreizējais dzīvokļa īpašnieks. "Tā kā notikuma vietā netika atrastas nozieguma pēdas, līķis tika nosūtīts uz sekciju," informēja televīzijā.

Daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji, kurā tika atrasts līķis, par notikušo pat nezināja. Viens no viņiem īsumā pastāstīja, ka 10. septembrī pie viņu mājas ieradusies gan policija, gan ātrā palīdzība. Bet galvenais visā šajā stāstā ir viens jautājums: kā tiesu izpildītājs varēja izsolīt tāda cilvēka dzīvokli, kura skelets visu šo laiku atradās tur?

Tiesu izpildītāja Vilipusa situāciju kameras priekšā nekomentē. Tomēr paskaidroja situāciju rakstiski: "Vai mēs varam rēķināties, ka visi parādnieki sadarbojas ar tiesu izpildītāju izpildražošanas ietvaros un apzināti neslēpjas, vai ka ar mums nesadarbojas tikai tās personas, ar kurām tiešām kaut kas ir noticis? Diemžēl mēs to nevaram paredzēt. Vai mēģinām sazināties ar katru parādnieku līdz īpašuma realizācijai, sūtām paziņojumus, mēģinām sazvanīt, vai izbraucam uz vietas un darām visu iespējamo no mums šajā ziņā?"

"Tas ir tas, ko mēs cenšamies darīt jebkuras ražošanas ietvaros," teikts vēstules noslēgumā. "Lai gan tiesu izpildītājs ir apliecinājis, ka, lai sazinātos ar parādnieku, tiek izmantotas visdažādākās metodes, ieskaitot vietas apmeklēšanu, laikam kaut kas šoreiz nogājis greizi," piebilda raidījuma vadītājs.

Nav zināms, kad tieši miris dzīvoklī atrastais cilvēks. Atbildot uz "Elu24" pieprasījumu, policijas un robežsardzes departaments sniedza tos pašus faktus, kas tika atskaņoti televīzijas raidījumā. "10. septembrī policijā saņemta ziņa, ka cilvēks, kurš izsolē nopircis dzīvokli Vilda ielā un pirmo reizi ieradies to apskatīt, kādā no istabām atradis skeletu. Domājams, tas bija bijušais dzīvokļa saimnieks, 63 gadus vecs vīrietis, kuru tiesu izpildītājs tā arī neatrada. Notikuma vietā netika atrastas nekādas nozieguma pēdas, un mirstīgās atliekas tika nosūtītas ekspertīzei," informēja policijā. Sekcijas rezultāti pagaidām nav zināmi.