4dienas
5stundas
39minūtes
09sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ziemeļkorejiešu karavīrus par bēgšanu nosūta uz fronti Kurskas apgabalā
foto: AFP/Scanpix
Uz Krievijas Kurskas apgabala Ļgovskas rajonu dalībai uzbrukuma operācijās pārvietoti 40 Ziemeļkorejas karavīri.
Pasaulē

Ziemeļkorejiešu karavīrus par bēgšanu nosūta uz fronti Kurskas apgabalā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Uz Krievijas Kurskas apgabala Ļgovskas rajonu dalībai uzbrukuma operācijās pārvietoti 40 Ziemeļkorejas karavīri, no kuriem 18 iepriekš mēģinājuši aizbēgt, bet tikuši notverti, ziņo avoti Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Ziemeļkorejiešu karavīrus par bēgšanu nosūta uz fr...

18 Ziemeļkorejas karavīrus, kuri mēģināja aizbēgt no Krievijas okupācijas karaspēka pozīcijām Kurskas apgabalā, krievi aizturēja Brjanskas apgabala Komarčinskas rajonā, pavēstīja avoti.

Saskaņā ar avotu sniegto informāciju aptuveni 40 militārie instruktori no Ziemeļkorejas kopā ar pussimtu Krievijas karavīru atradās pozīcijās Kurskas apgabala Homutovskas rajona mežā netālu no Koļačekas.

"Ir noskaidrots, ka ziemeļkorejieši apmācīja krievu karavīrus gaisa balonu izmantošanā militāriem mērķiem. Krievijas bruņoto spēku karavīri apmācīja Ziemeļkorejas pārstāvjus, kā jāveic mūsdienu kājnieku kauja, izmantojot tā dēvētās "speciālās militārās operācijas" pieredzi," sacīja avots.

Sarunbiedrs norādīja, ka pēc mācību kursa beigām Ziemeļkorejas karavīri vairākas dienas bez ēdiena un bez norādēm par turpmākajiem plāniem un nodomiem tika atstāti mežā Koļačekas rajonā. Daži ziemeļkorejieši 14. oktobrī nolēma pamest savas pozīcijas, lai sameklētu Krievijas armijas komandierus.

16. oktobrī karavīrus, kas bija pazuduši no savām pozīcijām, atrada un aizturēja Krievijas karavīri. Attālums no bēgšanas vietas bija aptuveni 60 kilometri.

Kā ziņo avoti, tagad "visi 40 Ziemeļkorejas karavīri, kas atradās pozīcijās Homutovskas rajonā, ir pārcelti uz Kurskas apgabala Ļgovskas rajonu, lai piedalītos uzbrukuma operācijās Kurskas apgabalā".

Iepriekš Ukrainas armijas sauszemes spēku rezervistu padomes priekšsēdētājs Ivans Timočko paziņoja, ka ziemeļkorejieši, visticamāk, vispirms tiks pārcelti uz Kurskas apgabalu. Kā ziņojuši avoti, Ziemeļkorejas karavīrus karam pret Ukrainu gatavo četros Krievijas poligonos.

Kā norādījis Ukrainas Ārlietu ministrs Andrijs Sibiha, runa nav par algotņiem no Ziemeļkorejas, bet gan par pilnvērtīgām militārajām vienībām, Ziemeļkorejas regulāro karaspēku, kas tiks iesaistītas karā pret Ukrainu.