Aija Šmidre: "Dzīvē ir tik daudz jauna…"
2022. gada 27. janvāris, 10:36

Aija Šmidre: "Dzīvē ir tik daudz jauna…"

Jauns.lv

Aizvadītais gads izdevniecības “Rīgas Viļņi” valdes priekšsēdētājas Aijas Šmidres dzīvē bija ļoti īpašs. Pirmo reizi dzīvē viņa paņēma pauzi. Tādu kārtīgu un gadu ilgu. Bet gada beigās nosvinēja apaļu jubileju.

"Šis gads man bija vajadzīgs, lai saprastu, kas īsti esmu. Sākās tas no bezjēdzīga, pat diezgan depresīva stāvokļa: tu neko nemāki, ko tu varētu darīt, ja šodien būtu jāiziet darba tirgū… No tādām sliktām domām. Un ir beidzies jau uz krietni labākas nots, kas liek ieraudzīt, ka varu daudz, un tas ļauj noticēt sev. Negribas pazaudēt šo sajūtu – ar tādām atvērtām acīm, atvērtu sirdi, kad skatos apkārt un gribas arī kaut ko darīt. Man, piemēram, gribas iemācīties draudzēties, jo… tam nekad nav bijis laika."

Par atziņām, kas gūtas pagājušajā gadā, prioritāšu maiņu un nākotnes plāniem Aija Šmidre stāsta žurnāla “OK!” aktuālajā numurā.

Vēl žurnālā

  • Intervija ar Intaru Rešetinu. Šis ir viņa laiks. Rešetins ir pieprasīts, tieši tāpat kā tēmas, ko viņš izvēlas savām izrādēm. Jūt viņš drēbi, laiku un cilvēkus. “Tas teātris, kas notiek visapkārt, ir neizturams. Liekulība, līferēšana, arogance. Un turpat arī nepamatota, pārlieku liela uzspēlēta tolerance. Mēģinām vienkārši katru dienu būt mēs paši! No tā, vai esam komfortā paši ar sevi, atkarīgs, ko varam dot sabiedrībai, ģimenei.”
  • Saruna ar brīnišķīgo Liepājas teātra aktrisi Inesi Kučinsku. Viņas kalsno stāvu ir dreijājušas kārtīgas radošas mokas un dzīves kaislības. Apdauzījusies agrā jaunībā, viņa mīļotajam vīrietim ļāva sevi salikt kā Rubika kubu, un viņi ir kopā jau divdesmit astoņus gadus. Tāda neērta savienība: viņš – Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, viņa – teātra vadošā aktrise Inese Kučinska. Apkārt ir daudz nenovīdības, bet viņa peldas ledainā jūrā, uzliek austiņās “draivīgu” mūziku un visu slikto nodejo nost.
  • Intervija ar Jāni Jansonu. Mēdz gadīties arī tā, ka cilvēka kaislība ir sniegs. Jānis Jansons ar savu uzņēmumu “WeBuild Parks” pārbīda milzīgas sniega masas, lai veidotu snovborda trases pasaules līmeņa sacensībām. Tikāmies, pirms Jānis ar komandu devās uz Pekinu, lai olimpiskajām spēlēm celtu vēl vienu Ķīnas mūri – sniega parku izcilākajiem pasaules atlētiem. Jānis ir saulains, smaidīgs, agri kļuvis par tēti, domā “nestandartā”. Noteikti – vēl viens Latvijas veiksmes stāsts.
  • Stāsts par Holivudas jauno princi Timotē Šalamē. Salīdzināts ar Džeimsu Dīnu, Šalamē ir viens no daudzsološākajiem savas paaudzes aktieriem. Talantīgs, stilīgs un asprātīgs, piedalījies dažādu žanru filmās, fano par hiphopu un modi un sapņo par atgriešanos uz teātra skatuves.
  • Kas iedvesmo un dara laimīgu režisori Madaru Dišleri? TV ekrānos nonākusi režisores Madaras Dišleres īsmetrāžas daudzsēriju filma “Ārčijs un Nellija jeb kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem” – sirsnīgs stāsts par diviem vientuļiem senioriem. Bet kas iedvesmo un dara laimīgu viņu pašu?
  • Uztura speciālistes Lizetes Pugas ieteikumi bērna uzturam. Izrādās, izpratne par to, kas ir un kas nav veselīgs, sabiedrībā ir ļoti plaša, reizēm pat aplama.
  • Sveiciens no Indonēzijas! Pasākumu rīkotājas Alises Kolosovas receptes.
  • Kāds ir aktrises un dziedātājas Zendajas stila kods?
  • Stāsts par adīšanas vēsturi un adījumu ceļu modes pasaulē.
  • Vienpadsmit ietekmīgi Āzijas modes dizaineri.
  • Modernā slēpošana. Stila idejas, ko aizņemties.
  • Dienvidkorejiešu skaistumkopšanas noslēpums.

Pērkot “OK!” veikalos “Rimi”, žurnālu “Māja Laukos” saņemsiet dāvanā. Žurnāls pieejams visās preses tirdzniecības vietās vai zurnali.lv