Kultūra
2014. gada 22. janvāris, 09:12

Kino centrs plāno veidot atbalsta programmu visiem filmu veidiem

Jauns.lv

Nacionālais kino centrs (NKC) plāno atjaunot atbalstu visu filmu veidu projektu attīstīšanai un izveidot jaunu - debijas filmu - atbalsta programmu visiem filmu veidiem, par Filmu padomes sēdē spriesto stāstīja NKC vadītāja pienākumu izpildītājs Uldis Dimiševskis.

Izmantojot palielināto finansējumu, NKC plāno veidot jaunu konkursu programmu ar mērķi veicināt Latvijas filmu daudzveidību.

Jauna un nozīmīga iniciatīva būšot arī konkurss "Latvijas filmas Latvijas simtgadei", kuru apspriežot Filmu padome nolēma, ka nākamajā sanāksmē nevalstiskās organizācijas izteiks savus priekšlikumus par šīs konkursa programmas vērtēšanas sistēmu un īstenošanas gaitu.

Filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna norādīja, ka Filmu padomes sanāksmē nozares pārstāvji izteikuši gatavību iesaistīsies arī nākamā perioda budžeta plānošanā, kā pirmo uzdevumu izvirzot jaunās politikas iniciatīvu izstrādi 2015.gadam.

Latvijas Filmu padome ir Kultūras ministrijas konsultatīva institūcija, kuru izveido un kuras sastāvu apstiprina kultūras ministrs. Filmu padome konsultē filmu nozares stratēģijas un politikas izstrādē, sniedz atzinumus jautājumos, kas saistīti ar filmu nozari un tās attīstību.

LETA