Kultūra
2014. gada 30. janvāris, 08:36

Imanta Ziedoņa jubilejā vēlreiz rādīs koncertu "Ziedonis. Lācis. Sievietes"

Jauns.lv

Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā 3.maijā Dailes teātrī būs iespēja vēlreiz redzēt koncertu "Ziedonis. Lācis. Sievietes", pavēstīja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Koncertā piedalīsies Rēzija Kalniņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Dārta Daneviča, Dita Lūriņa, Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone, Aija Andrejeva, Aija Vītoliņa un Jolanta Strikaite, kā arī mūziķi Kārlis Lācis, Gints Pabērzs, Kaspars Zemītis, Ainis Zavackis, Jānis Stafeckis, Artūrs Noviks un Kaspars Grigalis.

Pasākuma idejas autori un realizētāji ir Kārlis Lācis, Artūrs Skrastiņš, Nora Ikstena un Anna Heinrihsone.

Ziedonis Sievieti dzejā gaidījis veselu mūžību, sarunājies ar viņu caur puķēm, teicis tieši, ka viņu mīl, slēpis viņu dzejolī un dārgāko par viņu, iespējams, atstājis aiz dzejoļa. Lācis Ziedoņa Sievietei piešķīris trauslas un kaislīgas mūzikas cēlos vaibstus. Viņus šķir paaudzes un pieredzes, bet vieno iedvesma, ko sniedz Sieviete. Viņi nelaužas viņas pasaulē, tikai cienīgi un  skaisti stāv uz tās sliekšņa. Ziedonis un Lācis dod iespēju uz skatuves saskarties un pieskarties sievietēm, kuras citādi varētu arī nesatikties.

Biļetes uz koncertu sāks tirgot ceturtdien.

BNS