Sāk vākt līdzekļus dokumentālajai filmai par mūziķi Mārtiņu Freimani
Filmas veidotāji cer, ka darba pirmizrāde būs jau Mārtiņdienā - 10.novembrī.
Kultūra
2014. gada 7. februāris, 13:03

Sāk vākt līdzekļus dokumentālajai filmai par mūziķi Mārtiņu Freimani

Jauns.lv

Pieminot pāragri mūžībā aizgājušo mūziķi Mārtiņu Freimani viņa dzimšanas dienā, nodibinājums "Mārtiņa Freimaņa fonds" aicina iedzīvotājus ziedot filmas veidošanai par mūziķi, informēja fonds.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Fonda mājaslapā "www.mff.lv" darboties sākusi arī jaunā ziedošanas sistēma, kas izveidota, ņemot vērā pasaules pieredzi ziedojumu piesaistei ar interneta starpniecību.

Sadarbībā ar režisoru Arvīdu Krievu ir iecere izveidot dokumentālo filmu "Freimis. Mārtiņš Freimanis". Jau patlaban ir savākts vērienīgs unikālu materiālu kopums, kas tiks iekļauts pilnmetrāžas dokumentālajā filmā.

Dokumentālās filmas kopējās izmaksas ir 27 874 eiro. No Valsts kultūrkapitāla fonda šim mērķim ir saņemti 4268 eiro, bet vēl ir nepieciešami 23 605 eiro. Šo naudu fonds cer savākt ar ziedojumu palīdzību - ikvienam būs iespēja iegādāties dokumentālās filmas "Freimis. Mārtiņš Freimanis" DVD jau iepriekš, par to ziedojot 15 eiro. Pēc filmas tapšanas ikviens ziedotājs varēs saņemt savu kopiju.

Filmas veidotāji cer, ka darba pirmizrāde būs jau Mārtiņdienā - 10.novembrī.

Režisors Arvīds Krievs atklāj, ka iecere par filmas veidošanu radusies jau krietni sen. "Meklējām aktierus spēlfilmai, ar rokas kameru tāpat pafilmējot, lai pieradinātu aktieri, un redzējām, cik viegli Mārtiņš kontaktējas ar kameru. Bija skaidrs, ka toreiz vēl maz pazīstamā grupa "Tumsa" dienās kļūs slavena un tāds videomateriāls būs filmas vērts," stāsta režisors. Viņš atklāj, ka autoru rīcībā ir unikāli materiāli, kādu nevienam nav.

LETA/Foto:  Lita Krone, LETA