Rīgas pašvaldība 2013.gadā uzstādījusi velosipēdu novietnes pie 42 izglītības iestāžu ēkām
Runā Rīga
2014. gada 14. februāris, 11:38

Rīgas pašvaldība 2013.gadā uzstādījusi velosipēdu novietnes pie 42 izglītības iestāžu ēkām

Jauns.lv

Ceturtdien, 13.februārī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs iepazinās ar Latvijas Riteņbraucēju apvienības sagatavoto pētījumu par situāciju Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs ceļu satiksmes drošības, kā arī riteņbraukšanas veicināšanas jomās.

Velosipēdistu skaits Rīgā pagājušajā gadā ir pieaudzis par 26%, tāpēc Riteņbraucēju apvienība rūpējas, lai augtu Rīgas skolēnu Ceļus satiksmes noteikumu zināšanas un skolu loma satiksmes drošības uzlabošanā.

Savukārt Rīgas mērs informēja par pašvaldības paveikto riteņbraukšanas apstākļu uzlabošanā galvaspilsētā.

„2013.gadā tika uzstādītas velosipēdu novietnes pie 42 izglītības iestāžu ēkām. Kopā ir uzstādītas 152 nerūsējošā tērauda konstrukcijas apmēram 900 velosipēdu novietošanai. Šis darbs tiks turpināts  šogad, uzstādot velosipēdu novietnes pie vēl apmēram 20 skolām un arī bērnudārziem, kur tas būs nepieciešams,” sacīja N.Ušakovs.

Rīgas mērs uzsvēra, ka prioritāte velosipēdu novietņu ierīkošanā būs tām izglītības iestādēm, kuras pašas būs aktīvas un izteiks priekšlikumus.

N.Ušakovs ar gandarījumu atzīmēja, ka saskaņā ar Ceļu policijas satiksmes negadījumu audita ziņojumu 2013.gadā Rīgā nav gājis bojā neviens velobraucējs, kas liecina par satiksmes situācijas uzlabošanos pilsētā.

Kopējais oficiālo veloceliņu  garums Rīgā ir 44 km, bet riteņbraukšanai piemērotās infrastruktūras Rīgā ir ievērojami vairāk, un tā tiek nemitīgi uzlabota. Piemēram, šogad ir plānots uzbūvēt nobrauktuves, lai no Pārdaugavas varētu ērti nokļūt Rīgas centrā pa Akmens tiltu, tiks strādāts, lai apzinātu vietas, kur nepieciešams pazemināt ielu apmales, kas līdz šim ir izdarīts jau 8000 ietvēm.

Savukārt Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks uzvēra, ka pētījumus plāno veikt katru gadu, lai varētu secināt, kā mainās situācija.  Viņš uzsvēra, ka pētījums atklāj interesantas kopsakarības. Piemēram, izglītības iestādēs, pie kurām ir velosipēdu novietnes, ir arī daudz velosipēdu, un bērniem tiek mācīti Ceļu satiksmes noteikumi.

Tikšanās laikā ar Latvijas Riteņbraucēju apvienības pētījumu iepazinās arī  Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Policistu velobiedrības, kā arī bērnudārzu un skolu pārstāvji.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva/Foto: Evija Trifanova, LETA