Atzīmēs tautā mīlētā aktiera Kārļa Sebra 100. dzimšanas dienu
Kārlis Sebris no dzīves aizgāja 2009.gadā; šodien viņam apritētu 100 gadi.
Kultūra
2014. gada 18. februāris, 08:10

Atzīmēs tautā mīlētā aktiera Kārļa Sebra 100. dzimšanas dienu

Jauns.lv

Latvijas Nacionālais teātris (LNT) ar piemiņas pasākumu un speciālās aploksnes zīmogošanu otrdien atzīmēs aktiera Kārļa Sebra 100.jubileju, pavēstīja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Speciālu Sebrim veltītu "Latvijas Pasta" aplokšņu zīmogošana LNT foajē notiks no plkst.9 līdz 18, plkst.14 būs Sebrim veltīto aplokšņu prezentācija pie Nacionālā teātra leģendu galerijas beletāžas aplī.

Jaunā aploksne izdota 1000 eksemplāru tirāžā, un uz tās redzams Sebra portrets. Aploksnes autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Savukārt plkst.14.20 teātra pārstāvji dosies uz Meža kapiem, kur notiks aktierim veltīts piemiņas brīdis.

Vakarā plkst.18.30 Aktieru zālē notiks Sebrim veltīts piemiņas pasākums, kurā piedalīsies Baiba Indriksone, Lolita Cauka, Lāsma Kugrēna, Zane Jančevska, Rita Melnace. Mihails Kublinskis, Mārcis Maņjakovs, Voldemārs Šoriņš un Valdis Zilveris.

Sebris (1914–2009) bija viens no iemīļotākajiem un talantīgākajiem latviešu aktieriem, kurš paralēli darbam Latvijas Nacionālajā teātrī filmējies arī daudzās kādreizējās Rīgas kinostudijas un citu bijušās Padomju Savienības kinostudiju filmās. Aktieris apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. Latvijas Nacionālais teātris bija aktiera darbavieta kopš 1938.gada.

BNS, Foto: Gatis Dieziņš/LETA