Nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM interese par Rīgu ar katru gadu palielinās
Runā Rīga
2014. gada 18. marts, 15:34

Nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM interese par Rīgu ar katru gadu palielinās

Jauns.lv

Rīgas potenciāla un būtisku projektu prezentēšana starptautiskajai investoru auditorijai, globālo nekustamā īpašuma tendenču apzināšana, kas ļauj prognozēt nākotnē veicamos soļus, jau esošo kontaktu stiprināšana un jaunu iegūšana – tie ir galvenie ieguvumi no Rīgas pilsētas un partneru dalības starptautiskajā nekustamo īpašumu profesionāļu forumā „MIPIM 2014”, kas jau 25.reizi no 2014.gada 11.-14.martam norisinājās Kannās, Francijā.

„Latvijas un Rīgas nekustamā īpašuma tirgum ir ievērojams potenciāls un ar katru gadu starptautisku investoru interese par Baltijas valstīm palielinās. Mūsu uzdevums ir veicināt to ienākšanu Latvijas tirgū un sekmēt veiksmīgus ieguldījumus, kā rezultātā paaugstinās Rīgas ekonomikas konkurētspēja, taču vienlaikus tas nozīmē lielākas iespējas un labklājības uzlabošanos arī vietējiem iedzīvotājiem,” uzsver Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs.

Izstādē Rīgas pilsēta un tās sadarbības projekti tika prezentēti īpaši izveidotā stendā 68,5 m² platībā, kurā visu izstādes laiku ikvienam bija iespēja iepazīties ar Rīgu, tās ekonomisko profilu un saņemt sev interesējošo informāciju. Tāpat notika Rīgas un stratēģisko partneru projektu prezentācijas, iepazīstināšana ar Rīgas attīstības stratēģiju un attīstības procesiem pilsētā.

Sadarbībā ar uzņēmumu „NAI Baltics” tika organizēta arī Rīgas biznesa vides prezentācija starptautiskajiem investoriem. Prezentācijā piedalījās pārstāvji no tādiem uzņēmumiem kā „Davinchi Properties”, „Transwestern”, „Cargotec”, „Virgin Hotels” (ASV), „Deutsche Asset & Wealth Management” (Vācija), „Bomanu AB” (Zviedrija), „Quebec International” (Kanāda) – kopumā vairāk nekā 50 investoru no 13 pasaules valstīm.

Izstādes laikā Rīgas stendu šogad apmeklēja vairāk kā 3200 interesentu – potenciālo investoru no daudzām valstīm, jo īpaši no Izraēlas, Japānas, Austrālijas, Lielbritānijas, ASV, Argentīnas, Horvātijas, Spānijas, Austrijas, Somijas, Krievijas, Zviedrijas, Itālijas.

Kā atzina vairāki izstādes partneri – ik gadu piedaloties MIPIM, tiek nodibināti jauni kontakti ar potenciālajiem investoriem un sadarbības partneriem, kas veicina sekmīgu esošo projektu īstenošanu un jaunu projektu sākšanu.

„MIPIM 2014” Rīgas pašvaldība piedalījās kopā ar 12 partneriem. Starp tiem bija gan pašvaldības uzņēmumi SIA „Rīgas nami” un SIA „Rīgas pilsētbūvnieks”, gan Rīgas brīvosta un „LIVE RIGA”, gan vairāki privāti uzņēmumi – „New Europe”, „Rem Pro”, „Latio”, „Silver Fox”, „ARS Riverside”, „NAI Baltics” un „Latvia Real Estate”, kā arī Rēzeknes pašvaldība.

Šogad izstādes kopējā platība bija 19 000 m² (40 000 m² izstādes telpas), tajā piedalījās 2200 uzņēmumi, 80 valstis, izstādi apmeklēja 20 500 dalībnieku, 5200 investoru un 300 žurnālistu.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto