Rīgas domē svinīgā ceremonija topošie Latvijas pilsoņi dos solījumu
Runā Rīga

Rīgas domē svinīgā ceremonija topošie Latvijas pilsoņi dos solījumu

Jauns.lv

Pirmdien, 24. martā, plkst. 15.00 Rīgas domes (Rātslaukums 1) sēžu zālē, norisināsies svinīgā ceremonija, kurā 40 rīdzinieki - topošie Latvijas pilsoņi - dos solījumu par uzticību Latvijas Republikai. Svinīgajā ceremonijā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PLMP) Naturalizācijas pārvaldes vadītājs Igors Gorbunovs.

Rīgas domē svinīgā ceremonija topošie Latvijas pil...

Nododot un parakstot solījumu, pilsonības pretendentiem noslēgsies naturalizācijas iesnieguma izskatīšanas process PMLP un par šīm personām tiks sagatavots Ministru kabineta (MK) rīkojuma „Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā” projekts. MK lēmums noslēgs naturalizācijas procesu un personas varēs noformēt Latvijas pilsoņa pases.

Pagājušā gada nogalē MK lēma par jaunu solījuma par uzticību Latvijas Republikai došanas un parakstīšanas svinīgās ceremonijas kārtību personām, kuras uzņem Latvijas pilsonībā naturalizācijas ceļā. Pilsonības pretendenti ne tikai paraksta solījumu par uzticību Latvijas Republikai, bet arī dod solījumu īpašā, svinīgā ceremonijā. Nosakot minēto regulējumu Pilsonības likumā, būtiski tika mainīta ietvertā solījuma īstenošanas procedūra, uzsverot ne tikai atsevišķā solījuma par uzticību Latvijas Republikai došanas un parakstīšanas nozīmīgumu, bet arī Latvijas pilsonības iegūšanas nozīmīgumu.

Sadarbībā ar Rīgas domi

Karlīna Timofejeva/Foto: Agnese Gulbe, LETA