1dienas
21stundas
44minūtes
36sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Notiks labdarības senioru gadatirgus
Tas būs jau otrais Latvijas Pensionāru federācijas un Pensionāru iespēju centra kopīgi rīkots gadatirgus.
Runā Rīga

Notiks labdarības senioru gadatirgus

Jauns.lv

2014. gada 18.-19. aprīlī Rīgas Kongresu nama 2. un 3. stāva foajē notiks Lieldienu senioru gadatirgus, ko rīko Latvijas Pensionāru federācija un Pensionāru iespēju centrs.

Notiks labdarības senioru gadatirgus...

Gadatirgus tiek organizēts ar nolūku popularizēt veco ļaužu ieguldījumu Latvijas sabiedrībā, mainot priekšstatu par viņiem kā tikai pasīviem sociālās palīdzības saņēmējiem.

Pasākumā vecākās paaudzes pārstāvjiem tiks nodrošināta iespēja rādīt plašākai publikai pašu rokām darinātas preces, tirgot ar tām, kā arī mācīt citus gatavot līdzīgas lietas. Tas stiprinās starppaaudžu pieredzes, zināšanu un prasmju pārneses prakses, kas ļaus veciem cilvēkiem justies kā darbaudzinātājiem un sabiedrībā pieprasītiem speciālistiem.

Gadatirgus tiek iecerēts arī kā platforma senioriem nozīmīgas informācijas apmaiņai un izplatīšanai, kurā organizācijas, kas darbojas dažādās ar vecu cilvēku vajadzībām saistītās sfērās, varēs iepazīstināt ar savām aktivitātēm, pakalpojumiem un precēm.

Tas būs jau otrais Latvijas Pensionāru federācijas un Pensionāru iespēju centra kopīgi rīkots gadatirgus. Ņemot vērā 2013.gada decembrī notikušā Ziemassvētku senioru gadatirgus veiksmīgus rezultātus un tā dalībnieku pozitīvas atsauksmes, tika pieņemts lēmums ieviest šādu pasākumu rīkošanu kā labo praksi, piešķirot tam regulāru raksturu.

Karlīna Timofejeva/Foto: Gunita Kļava, LETA