Slapjais Tvīda brauciens Ogrē iemanto necerēti lielu atsaucību. FOTO
Spītējot spēcīgai lietusgāzei Ogrē valsts svētkos notika pilsētas vēsturē pirmais Tvīda brauciens. Laikapstākļu dēļ tas jau ieguvis apzīmējumu – Slapjais Tvīda brauciens.
Novadu ziņas
2014. gada 6. maijs, 12:19

Slapjais Tvīda brauciens Ogrē iemanto necerēti lielu atsaucību. FOTO

Jauns.lv

Ogrē valsts svētkos, 4. maijā, pirmo reizi pilsētas vēsturē notika Tvīda brauciens ar veclaicīgiem velosipēdiem retro tērpos. Lai arī velobrauciena laikā lija pamatīgs lietus, laikapstākļi neatturēja ogrēniešus no dalības tajā. Pirmais Ogres Tvīda brauciens jau ieguvis Slapjā brauciena slavu.

Brauciena mērķis bija ne tikai tā dalībniekiem un skatītājiem atgādināt par pagājušā gadsimta 20. – 30. gadu šarmu, bet arī uzburt romantiskās Ogres nesteidzīgo gaisotni, kāda tur valdīja pirms 90 gadiem.

Tvīda brauciens ieguva negaidītu atsaucību, Kasjauns.lv informēja Ogres Vēstures un mākslas muzeja pārstāve Gunta Šmidre. To organizēja kafetērijas „M. Pūres beķerejas” īpašnieki, bet atbalstīja Ogres Vēstures un mākslas muzejs. Lai gan laikapstākļu dēļ, tautas mutē tas jau ieguvis „Slapjā brauciena” slavu, dalībnieku skaits tajā bija ievērojams- ap simts cilvēku.

Pasākuma vadītājs un runasvīrs Kārlis Lišmanis ietekmīgo, krāšņi noformēto riteņbraucēju kolonnu, izveda pa vēsturisko pilsētas centru, apstājoties pie atsevišķiem objektiem, atsaucot atmiņā senās Ogres burvību.

Tvīda braucienā Ogrē piedalījās arī daudzi rīdzinieki, dažāda vecuma ogrēnieši, kā arī kāds vīrs, kas ceļu uz šo pasākumu ar velosipēdu bija mērojis no Aizkraukles. Kasjauns.lv piedāvā fotoreportāžu no Ogres Tvīda brauciena.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Brants, Rihards Puriņš