Satiksmes ministra padomniece par Kronberga ievēlēšanu valsts sekretāra amatā
Viedokļi
2014. gada 13. maijs, 11:18

Satiksmes ministra padomniece par Kronberga ievēlēšanu valsts sekretāra amatā

Jauns.lv

Ministru kabinets savā 2014.gada 13.maija sēdē par Tieslietu ministrijas valsts sekretāru plāno apstiprināt pašreizējo valsts sekretāra pienākumu izpildītāju - Raivi Kronbergu. Valsts sekretāra amats atbrīvojās no 2014.gada 24.marta, kad iepriekšējo Tieslietu ministrijas valsts sekretāru Mārtiņu Lazdovski Ministru kabinets apstiprināja Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatā.

Ir apsveicami, ka šādos nozīmīgos amatos kā valsts seketārs tieslietu ministre ir radusi iespēju izvirzīt kādu no Tieslietu ministrijas darbinieku vidus. Tas apliecina, ka Tieslietu ministrijas rīcībā ir cilvēku resurss, ko iespējams izmantot, lai stiprinātu ministrijas kapacitāti. R.Kronbergs Tieslietu ministrijā strādā kopš 2007.gada, tādējādi ir iepazinis tieslietu sistēmu un uzskatāms par kompetentu pretendetu valsts sekretāra amatam. R.Kronbergam ir gan pedagoģiskā izglītība, gan juridiskā izglītība, arī maģistra grads jurisprudencē. Šīs akadēmiskās zināšanas un praksē iegūtā pieredze ļaus pilnvērtīgi pildīt valsts sekretāra amatu Tieslietu ministrijā, kuras atzinumiem ir būtiska nozīme katrā Ministru kabineta sēdē izskatāmajā jautājumā.

Strādājot kopā ar R.Kronbergu Tieslietu ministrijā kā parlamentārā sekretāre, novērtēju arī R.Kronberga vadītāja prasmes un attieksmi pret ministrijas kolektīvu. Tādēļ tieslietu ministers izvēle virzīt R.Kronbergu Tieslietu ministrijas valsts sekretāra amatam ir uzskatāma par ieguvumu ne tikai Tieslietu ministrijai, bet valsts pārvaldei kopumā.

Karina Korna,

Satiksmes ministra padomniece

Vienotības valdes locekle

Foto:  Edijs Pālens, LETA