Pirmizrādi piedzīvo "Pikaso sievietes". Mākslinieka dzīvē sieviešu bijis daudz... FOTO
Izrāde "Pikaso sievietes" būs aicinājums ieklausīties, kas par dižā mākslinieka dzīvi un tās atspoguļojumu ir sakāms sievietēm.
Kultūra
2014. gada 14. maijs, 11:29

Pirmizrādi piedzīvo "Pikaso sievietes". Mākslinieka dzīvē sieviešu bijis daudz... FOTO

Jauns.lv

Dailes teātra Kamerzālē pirmizrādi piedzīvos režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudējums "Pikaso sievietes", informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Pablo Pikaso uzskatīja, ka sievietes ir vai nu dievietes, vai kājslauķi, par izrādi stāstīja Jakovļeva. Viņa uzsvēra, ka mākslinieka seksuālā apetīte bija milzīga un viņa dzīvē bija daudz sieviešu. Dažas no tām bija īpašas, un viņš tās ir iemūžinājis savās gleznās un skulptūrās. Mākslas vēsturnieki un biogrāfi parasti šīs sievietes apraksta visai skarbi, attēlojot viņas kā muļķīgas, nenozīmīgas, histēriskas, netikumīgas, ar visai ierobežotu intelektu apveltītas būtnes. Parasti šie mākslas vēsturnieki un biogrāfi ir vīrieši, norādīja Jakovļeva. Izrāde, pēc viņas teiktā, būs aicinājums ieklausīties, kas par to visu ir sakāms sievietēm.

Jauniestudējumā "Pikaso sievietes" piedalīsies četras Dailes teātra aktrises - Lilita Ozoliņa Olgas lomā, Akvelīna Līvmane kā Dora, Ieva Segliņa kā Fransuāza un Sarmīte Rubule Žaklīnas lomā. Izrādes māksliniece ir Ilze Vītoliņa, gaismu mākslinieks - Mārtiņš Kudiņš. Lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

LETA/ Foto: Jānis Deinats/ Fotocentrs