1dienas
19stundas
31minūtes
15sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Politika

Mūrniece un Latkovskis neattaisnotu iemeslu dēļ kavējuši plenārsēdes

Jauns.lv

Saeimas deputāti Ināra Mūrniece un Ilmārs Latkovskis (Nacionālā apvienība) katrs vienu reizi neattaisnotu iemeslu dēļ kavējuši parlamenta plenārsēdes, liecina apkopotā informācija par ziemas sesiju.

Mūrniece un Latkovskis neattaisnotu iemeslu dēļ ka...

Komandējumu dēļ uz Saeimas sēdēm nav ieradušies 26 deputāti, tostarp Boriss Cilevičs (SC), Lolita Čigāne ("Vienotība"), Ivans Klementjevs (SC), Aleksandrs Sakovskis (SC) komandējumos devušies divas reizes, bet Inese Lībiņa-Egnere (Reformu partija,RP) - trīs reizes.

Dažādu attaisnotu iemeslu dēļ darbā nav ieradušies 37 Saeimas pārstāvji. Visvairāk jeb trīs reizes attaisnoti sēdes kavējuši Valdis Dombrovskis un Artis Pabriks ("Vienotība"), Gaidis Bērziņš, Daina Kazāka (RP) un Ivans Pimenovs (SC).

Apmaksātā atvaļinājumā neviens no parlamentā strādājošajiem ziemas sesijas laikā nav devies. Tomēr vairāki deputāti plenārsēdes izlaiduši darba nespējas dēļ, kā arī devušies neapmaksātā atvaļinājumā.

Deputāts vienu reizi sesijas laikā drīkst nepiedalīties Saeimas darbā ne ilgāk kā vienu nedēļu, ja iepriekš par to paziņojis Prezidijam, kas var lemt arī par neapmaksāta atvaļinājuma pagarināšanu, noteic Saeimas Kārtības rullis.

Parlamenta ziemas sesija ilga no 9.janvāra līdz 14.aprīlim.

BNS