Ušakovs uzņems Tatarstānas delegāciju un piedalīsies Sabantuja svinēšanā Vērmanes dārzā
Runā Rīga
2014. gada 5. jūnijs, 22:37

Ušakovs uzņems Tatarstānas delegāciju un piedalīsies Sabantuja svinēšanā Vērmanes dārzā

Jauns.lv

Sestdien, 7.jūnijā, plkst.11.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Rātsnamā uzņems Tatarstānas Republikas (Krievijas Federācija) Valsts padomes priekšsēdētāju Faridu Muhametšinu (Фарид Мухаметшин). Vizītē Rīgas domē ieradīsies arī Guļšata Nigmatuļina (Гульшат Нигматуллина), Tatarstānas Republikas Ministru kabineta Kultūras un tautu valodu attīstības pārvaldes vadītāja, Irada Ajupova (Ирада Аюпова) Tatarstānas Republikas kultūras ministra pirmā vietniece un citas amatpersonas.

Pēc tikšanās Rīgas domes priekšsēdētājs kopā ar  viesiem  dosies uz Vērmanes dārzu, kur  plkst.12.00 notiks Pirmais Eiropas Sabantujs - tatāru un baškīru tautas svētki. Nils Ušakovs un Farids Muhametšins teiks uzrunas svētku atklāšanā un pasniegs apbalvojumus tatāru un baškīru tautas tradīciju uzturētājiem Latvijā.

Pirmais Eiropas Sabantujs ir „Rīga – 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsēta” pasākums. Svētkos apmeklētājus priecēs tatāru un baškīru dziesmas un dejas  Tatarstānas valsts tautas deju un dziesmu ansambļa izpildījumā. Uzstāsies bajānists Aidars Valijevs, Latvijas tatāru un baškīru ansamblis „Čišma”, grupa „Kazan Egetlere” (Kazaņas džigiti), kā arī daudzi citi dažādu tautas un mūsdienu mūzikas pārstāvji. Apmeklētāji varēs nobaudīt nacionālos ēdienus, piedalīties dažādos konkursos un veiklības sacensībās. Svētkos notiks arī tatāru nacionālā cīņas sporta „Koreš” sacensības un paraugdemonstrējumi.

Sabantuja rīkotāji ir Latvijas tatāru un baškīru kultūras biedrība „Čišma” (tulkojumā – „avots”) un Eiropas tatāru jauniešu apvienība ( http://www.tatarlar-europe.eu ). Sabantuja sagatavošanā un organizēšanā piedalās tatāru un baškīru pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas, Čehijas un Lielbritānijas.

Karlīna Timofejeva/Foto: Andrejs Baburovs/LETA


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību