Ar aizraujošu koncertu atklāj Dzintaru koncertzāles sezonu. FOTO
Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncertā uzstājās slavenais pianists Vestards Šimkus.
Kultūra
2014. gada 7. jūnijs, 13:21

Ar aizraujošu koncertu atklāj Dzintaru koncertzāles sezonu. FOTO

Jauns.lv

6. jūnijā pievakarē Dzintaru koncertzāles teritorijas apkaimē vairs nebija brīvu vietu, kur automašīnu novietot, jo Jūrmalā no malu malām sabrauca klasiskās mūzikas gardēži, lai klātienē baudītu klasiskās mūzikas koncertu un nosvinēt Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanu.

Klasiskās mūzikas koncerts norisinājās divās daļās. Koncertprogrammā piedalījās pasaules slavu un atzinību guvusī akordeoniste Ksenija Sidorova un pianists Vestards Šimkus. Kā koncerta īpašais viesis uzstājās klasiskās un džeza mūzikas televīzijas šova „Radīti mūzikai" uzvarētājs, tubas virtuozs Kaspars Šmits, pēc kura priekšnesuma skatītāji veltīja ilgstošas ovācijas. Savukārt klarnetes solo spēlēja kādreizējais kultūras ministrs Ints Dālderis, bet koncerta muzikālo programmu krāšņāku darīja tradīcijām bagātais Liepājas Simfoniskais orķestris. Pie diriģenta pults - Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Visu vasaru Dzintaru koncertzālē norisināsies dažāda stila mūzikas koncerti un festivāli. Dzintaru koncertzāle ir viena no senākajām atvērtā tipa koncertzālēm Latvijā, bet tās arhitektoniskais un akustiskais risinājums ir viens no labākajiem šajā jomā. Savukārt mazā (slēgtā) Dzintaru koncertzāles zāle ir novērtēta kā nozīmīgs kultūras vēstures piemineklis, kas šobrīd tiek restaurēts. Pēc renovācijas, kuru plānots pabeigt līdz šī gada beigām, apmeklētājiem tiks piedāvāta mūsdienu prasībām atbilstoša koncertzāle, kurā norisināsies koncerti gan ziemas, gan vasaras sezonā.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders