Kultūra
2014. gada 15. jūnijs, 12:51

Grupa "Iļģi" sāk koncerttūri pa Latviju. Koncertu saraksts

Jauns.lv

Grupa "Iļģi" jūnija vidū ar programmu "Tumša nakts, zaļa zāle" dosies koncerttūrē pa Latviju.

Tā informēja projekta pārstāve Ieviņa Ancena.

Viņa norāda, ka pēc daudzajām koncerttūrēm ārvalstīs, pirmo reizi savas pastāvēšanas 33 gados grupa šovasar gatava plašākai koncertsērijai tepat Latvijā. "Iļģu" sastāvā ir Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks, Egons Kronbergs un Mārtiņš Linde. Koncerttūrē piedalīsies arī Rīgas Danču klubs.

Koncerttūre sāksies 15.jūnijā plkst.18 ar koncertu Dzintaru koncertzālē un turpināsies Jelgavā 18. jūlijā, Valmierā - 25. jūlijā, Rēzeknē - 15.augustā, Liepājā - 16. augustā un Cēsīs - 22. augustā. Koncertu sākums Latvijas pilsētās būs plkst.23, bet plkst.1 sāksies danči.

Ancena pastāsta, ka visa sākums vienmēr ir melodija, ko izvēlas Ilga Reizniece, no tūkstošiem atlasot un izveidojot jaunas. Atnes pārējiem, un viss top uz vietas. Katrs liek klāt savas idejas. Neko viņi nefiksē uz papīra, tāpēc ik koncerts ir improvizācija. Reizēm mēģinājumos tiek caurspēlēta visa nakts. Itin bieži melodijas rada pati Ilga Reizniece. Tās tik ļoti līdzinās oriģinālajai tautas mūzikai, ka zūd robeža - senais saplūst ar šodienu.

BNS