Tūkstošiem cilvēku Mežaparkā izdzīvo maģisku nakti uzvedumā "Lec, saulīte!" FOTO
Mežaparka Lielajā estrādē, neraugoties uz drēgnajiem laikapstākļiem, gāja karsti. Kā jau Saulgriežos.
Kultūra
2014. gada 23. jūnijs, 13:16

Tūkstošiem cilvēku Mežaparkā izdzīvo maģisku nakti uzvedumā "Lec, saulīte!" FOTO

Jauns.lv

Sestdien un svētdien Rīgā Mežaparka Lielajā estrādē vērienīgā uzvedumā "Lec, saulīte!" vairāki tūkstoši skatītāju un dejotāju no Rīgas un Latvijas izdzīvoja saulgriežu stāstu.

Mežaparka Lielās estrādes skatītāju laukums bija pārvērsts par Jāņu kalnu ar siena zārdiem, ugunskuriem, zirgiem, uguns ratiem, strūklakām, bet skatītāji izvietojās neparasti - Dziesmusvētku kopkora vietās. Uzvedumā grupas “Auļi” izpildījumā skanēja īpaši šim nolūkam radīta mūzika. “Lec, saulīte!” stāsta galvenā varone - meitene, kas nonākusi ar rituāliem, tradīcijām un dabas spēkiem saistītos svētkos – caur savu tēlu atklāja divas tematiskās līnijas - tradīciju un mīlestību. Aplīgošana, vainagu pīšana, māju un lopu pušķošana, ugunskuru kuršana, pirtī iešana, auglības skrējiens, buršanās, papardes zieda meklēšana un vēl citas tradīcijas apvij gada visīsāko nakti. Saulgrieži ir apliecinājums nācijas vitalitātei, savu pirmsākumu un sakņu apzināšanai - tieši tāpēc uzveduma pamatā bija stāsts, kuru dzirdot, redzot un izdzīvojot ikviens uz brīdi nonāca gaismas daudzināšanas un tautas vitālo svētku rituālu pasaulē.
Uzveduma radošo grupu veidoja mākslinieciskais vadītājs Jānis Ērglis, režisors Elmārs Seņkovs, komponists Raimonds Tiguls, scenārija un tekstu autore Rasa Bugavičute, deju horeogrāfi Jānis Ērglis, Jānis Purviņš, Agris Daņiļevičs, scenogrāfs Reinis Suhanovs, tērpu māksliniece Evija Dāboliņa. Pasākums noritēja projekta “Rīga 2014” ietvaros.

Kasjauns.lv / Foto: Uldis Valters, Ieva Čīka/LETA