Ekspremjeri uz vēlēšanām ies rokrokā ar Šleseru, taču viņa partijā nestāšoties
Ivars Godmanis arīdzan noliedzis runas, ka viņa atgriešanos politikā diktētu finansiālas grūtības.
Politika
2014. gada 30. jūnijs, 09:32

Ekspremjeri uz vēlēšanām ies rokrokā ar Šleseru, taču viņa partijā nestāšoties

Jauns.lv

Lai gan piekritis startēt Saeimas vēlēšanās kopā ar Aināru Šleseru partijas "Vienoti Latvijai" sarakstā, ekspremjers Ivars Godmanis tomēr šajā partijā nestāsies.

Kā intervijā laikrakstam "Diena" skaidro Godmanis, Šlesera uzrunātie kādreizējie partiju līderi, visticamāk, nestāsies partijā "Vienoti Latvijai".

"Mēs paši esam vadījuši partijas, tā neskraidām no vienas pie otras partijas. Tikai startēsim vēlēšanās no šī saraksta un paskatīsimies, kāds būs rezultāts," teica Godmanis.

Viņš arī piebilda, ka šim sarakstam nebūšot viens premjera amata kandidāts.

Jau ziņots, ka kopā ar 11.Saeimā neiekļuvušo politiķi Šleseru politikā mēģinās atgriezties arī "trekno gadu" ekspremjers Aigars Kalvītis, kurš šoruden startēs parlamenta vēlēšanās partijas "Vienoti Latvijai" sarakstā, iepriekš vēstīja "Diena".

Šleseram nolēmuši pievienoties Godmanis, bijušais Tautas saskaņas partijas priekšsēdis Jānis Jurkāns, kādreizējais "tēvzemiešu" līderis un Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume un bijušais ministrs, viens no Tautas partijas līderiem Edgars Zalāns.

Šlesers, kurš vēl nesen pie vēlētājiem nāca ar nācijas izlīguma ideju un vēlējās vienoties par sadarbību ar "Saskaņas centru", tagad par saukli izvēlējies trīs vārdus: "Pieredze. Profesionalitāte. Patriotisms." Šlesers savu piedāvājumu iecerējis kā alternatīvu "Vienotībai".

Jurkāns varētu būt saraksta līderis Latgalē, Zalāns - Kurzemē, Kalvītis - Vidzemē. Lai arī grupas līderis ir Šlesers, oficiāli viņš vēl netiekot dēvēts par partijas premjera amata kandidātu. Sīkāk par savām iecerēm partija informēšot 3.jūlijā.

LETA, Foto: Lita Krone/LETA