Kultūra
2014. gada 12. jūlijs, 21:19

Noskaidroti Jelgavas 8.Smilšu skulptūru festivāla laureāti

Jauns.lv

Atklāšanas ceremonijā sestdien noskaidroti Jelgavas 8.Smilšu skulptūru festivāla "Summer Signs 2014" laureāti, aģentūra BNS uzzināja pašvaldībā.

Festivālā 1.vietu ieguvusi Latvijas pārstāve Inese Valtere ar darbu "Alfrēds Hičkoks (1899 - 1980)", tikmēr Lietuvas pārstāvis Donatas Mockus ar darbu "Mežonīgie rietumi" ieguvis 2.vietu, bet 3.vieta piešķirta Krievijas māksliniekam Andrejam Košelevam ar darbu "Detektīvstāsts".

Savukārt žūrijas simpātiju balvas saņēmis Krievijas pārstāvis Aleksandrs Skarednovs ar darbu "Kino burvība", Agnese Rudzīte-Kirillova no Latvijas ar darbu "Beigas ir tikai sākums" un Tautvilas Povilionis no Lietuvas ar darbu "Čārlijs Čaplins" 3D.

Festivāla atklāšanas ceremonijā pasniegta arī ceļu būvniecības sabiedrības "Igate" simpātiju balva, kas piešķirta Krievijas mākslinieka Konstantīna Evdokimova darbam "Autors" un "Gjensidige Baltic" simpātiju balva, kura tikusi Ungārijas mākslinieka Ferenc Monostori darbam "Reakcija".

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Jelgavā notiek jau 8.starptautiskais   smilšu   skulptūru  festivāls "Summer Signs 2014", kurā 15 mākslinieki no 800 tonnām smilšu radījuši darbus par kino tēmu. Smilšu   skulptūru  festivāls Jelgavas Uzvaras parkā notiks no 12.līdz 13.jūlijam.

BNS/Publicitātes foto