Par Latvijas Filmu padomes priekšsēdētāju kļuvusi Aija Bērziņa
Latvijas Filmu padomes jaunievēlētā priekšsēdētāja Aija Bērziņa.
Kultūra
2014. gada 16. jūlijs, 13:51

Par Latvijas Filmu padomes priekšsēdētāju kļuvusi Aija Bērziņa

Jauns.lv

Latvijas Filmu padome par padomes priekšsēdētāju ievēlējusi Latvijas Kinoproducentu asociācijas valdes priekšsēdētāju Aiju Bērziņu, pavēstīja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Agnese Surkova.

Kultūras ministre Dace Melbārde jūnija beigās apstiprināja jauno Filmu padomes sastāvu. Tajā apstiprināti 11 padomes locekļi - Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks administratīvajos un investīciju jautājumos Sandis Voldiņš, NKC vadītāja Dita Rietuma, Valsts kultūrkapitāla fonda Filmu mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Pēteris Krilovs, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis Ivars Zviedris, Latvijas Kultūras akadēmijas lektors Dāvis Sīmanis, Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas valdes priekšsēdētāja, "TV3 Latvia" valdes locekle Baiba Zūzena, filmu producenti Andrejs Ēķis un Jānis Kalējs, Latvijas Kinoproducentu asociācijas valdes priekšsēdētāja Aija Bērziņa un Latvijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdis Reinis Kalnaellis.

Padome vērtē un prognozē filmu nozares stratēģiskās perspektīvas plašā kultūrpolitiskā un sociālekonomiskā kontekstā, sniedz atzinumus par filmu nozari un tās attīstību, analizē filmu nozari regulējošos normatīvos aktus un sniedz priekšlikumus to pilnveidošanai. Padome ir apstiprināta uz kultūras ministra pilnvaru laiku.

Bērziņa norādījusi, ka turpmāk Filmu padome tiks sasaukta reizi mēnesī.

Pirmajā Filmu padomes sēdē Rietuma informēja padomi par NKC darbības aktualitātēm, tostarp par sagatavošanās darbiem filmu programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" izveidei, kā arī iezīmēja NKC darbības aktualitātes - gatavošanos Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai, kas notiks Rīgā šā gada decembrī, aktivitātes kinoizglītības problēmu un Latvijas filmu pieejamības jautājuma risināšanā - un jautājumus, kuri turpmāk jāapspriež ar filmu nozares pārstāvjiem.

BNS / Foto: Evija Trifanova/LETA